kočevsko-ribniško

Panelna ograja tudi v Dolu

23.2.2016 | 13:15 | M. L.-S.

Panelna ograja

Panelna ograja

Kočevje - Občina Kočevje je bila danes s strani Policijske uprave Ljubljana (inšpektorja Hrastnika) obveščena, da bo podjetje iz Novega mesta na območju občine Kočevje pričelo s postavljanjem panelne ograje z namenom obvladovanja migracijskih tokov.

Kot sporočajo z občine, bodo občanom prijaznejšo panelno ograjo postavljali v naselju Dol, in sicer v predvideni dolžini maksimalno 400 metrov. Začetek postavitve ograje bo nad kolovozno potjo pri mlinu pod jezom, na mestu, kjer bo ograja prehajala kolovozno pot, pa bodo namestili vrata. Ograja se bo nadaljevala pod nasipom regionalne ceste in nad travnikom med reko Kolpo in omenjenim nasipom.

»S takim načinom postavitve so upoštevane želje krajanov Dola oz. bo takšna postavitev najmanj moteča za lokalne podjetnike,« sporočajo s kočevske občinske uprave.

Kot še sporočajo, bodo vrata v ograji odprta. Zaprli jih bodo le v primeru nelegalnih prehodov meje na tem območju.

‹ nazaj

Komentarji (5)

23.2.2016–3 (0) (3)Ocenijan 
Kam je šla zdrava pamet? Očitno imajo eni res hude "ograje" v glavi. Ustavimo ograje!
23.2.2016–1 (0) (1)Ocenijana 
Ko bo raja navalila bodo vse prepreke padle.
23.2.2016Oceniiii 
panelne bodo tam, kjer bodo plačali odškodnine.. bo hitro nehala motit tiste najbolj glasne, predvidevam. in kdo bo nadziral vrata potem ipd? kakšna neummnost je tole. no, bo pa firma iz novega mesta imela biznis. namesto da bi aktivirali lokalno prebivalstvo brez služb ipd, da asistira pri morebitnih prestpoh beguncev čez kolpo (če kdaj to res dočakamo, pa še to bo bolj namenske z organizirane narave, kakor je komplet ta migrantski val. eeu pa rebežnikov ne sme zavračat po lastni zakonodaji, kako si potem zamislijo potem dela vojakov in plicistov ob žici. no koncu bodo sami cvikali žico..
23.2.2016 1 (1) (0)Ocenijanica 
Res je, sprijazniti se je težko s tem, da nikoli več ne bo tako kot je bilo.... Evropa je bila prebogata in preveč popolna, da bi smelo tako biti.... SLOVENCI BOMO ČEZ 50 LET MANJŠINA V SVOJI DRŽAVI?
23.2.2016 1 (2) (1)Oceninmb 
Bomo rabil tri ograje, ne samo eno, ko bo v makedoniji počlo nas tud bog ne bo obvaroval.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava