bela krajina

Renata Brunskole ostaja generalna sekretarka RKS

29.2.2016 | 14:30 | M. M.

Renata Brunskole ostaja, Nataša Pirc Musar odhaja. (Foto: R. V., arhiv DL)

Renata Brunskole ostaja, Nataša Pirc Musar odhaja. (Foto: R. V., arhiv DL)

Ig, Metlika - Zbor članov Rdečega križa na današnji izredni seji na Igu ni izglasoval nezaupnice generalni sekretarki, nekdanji poslanki in metliški županji Renati Brunskole. Proti razrešitvi je glasovalo 30 članov, za njeno razrešitev pa 27.

Kot je znano, je razrešitev predlagala predsednica RKS Nataša Pirc Musar, ker z njenim delom ni bila zadovoljna, zaradi neizglasovane nezaupnice pa je po poročanju STA že podala odstopno izjavo.

Pred RKS je zahtevna naloga, tudi pred generalno sekretarko, da bodo zadeve poskušali v čim krajšem času spraviti v normalen tek, je po seji dejal predsedujoči zboru Aleš Vrečko in dodal, da jih čakajo pomembne naloge. Kot je poudaril, nasprotja v vodstvu zaenkrat niso vplivala na delo 56 območnih združenj, v katerih so normalno opravljali svoje delo.

Brunskoletova se je v izjavi najprej zahvalila za izkazano zaupanje vsem članom zbora RKS, ki niso podprli predloga razrešitve. "Želim si, da bi v prihodnje ne glede na različne poglede vsi skupaj tvorno sodelovali v korist RKS, največje humanitarne organizacije v Sloveniji, ki letos obeležuje 150-letnico delovanja," je zadovoljno dejala Brunskoletova.

Pirc Musarjeva po navedbah STA ni želela dati izjave.

‹ nazaj

Komentarji (32)

29.2.2016 9 (9) (0)Ocenijankovic 
v dobro humanitarne organizacije se s tako podporo odstopi
29.2.2016 9 (9) (0)Oceniah 
...itak ni pomembno kdo je na RK. Nikoli ne bodo na tem mestu pošteni ljudje. To je organizacija ...res rdeči...in samo rdeči! Ne dajem jim denarja pa me nič ne briga kako si kdo kaj deli.
29.2.2016 4 (4) (0)OceniRingo 
se pravi je njen lobi premagal onega drugega... saj samo za to gre. na nivoju cele države. lobiji, stranke, kučan& janša se jebejo med sabo na naš račun. ko so volitve pa kot teleta folk buli v ekrane in kima, verjame in je prepričan kako bojo novi obrazi državo spravili v red. potem pa ti novi obraz zaštrikajo (kako bi le bilo drugače, saj so postavljeni samo kot fasada in so upravljani) ... ovce pa se grejo 'leve in desne' ... zdaj bo treba skup stopit, težki časi se bližajo evropi in naši domovinici in tukaj mesta za levodsene drkače ne bo. bomo samo državljani in izdajalci države. žalostno bo, ko bomo videli koliko slovencev je med izdajalci naroda in hkrati veseli ko bomo videli druge narodnosti, ki so zavedni državljani. konec koncev bomno tako romi, kot neslovernci in slovenci padli v isti drek in držati bomo morali skupaj, drugače nas bo vse odneslo.
29.2.2016–2 (1) (3)Oceniasmet 
To naša Renata je pobjedila ....
29.2.2016 6 (6) (0)OceniJan 
Smilijo se mi vsi prostovoljci, sploh tisti na terenu.
29.2.2016 4 (4) (0)Ocenibelo-kranjec 
nikoli več ne dam dinarja za RK - banda rdeča
29.2.2016 10 (10) (0)Oceniprostovoljka 
... in sedaj po vsej tej "kolobociji" na vrhu naj gresta ti dve dami na teren pobirat članarino! Po mojem vedenju bi morali odstopiti obe, kajti razlika treh glasov je enako nič!
29.2.2016 9 (9) (0)OceniJože 
Tudi jaz ne dam nič več za RK. Brunskoletova bi morala tudi odstopiti saj RK ne potrebuje lenuhe, fotomodele in narcisoide.
29.2.2016 2 (2) (0)OceniJože 
Tudi jaz ne dam nič več za RK. Brunskoletova bi morala tudi odstopiti saj RK ne potrebuje lenuhe, fotomodele in narcisoide.
29.2.2016Ocenijost 
asmete : pobediti ne pobjediti:)LOL Ona je POBEDILA. ni pobjedila. ajajajaja:)kapiš?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava