gospodarstvo

Alen Šinko iz brežiškega Kovisa med sedmimi nagrajenci GZS

10.3.2016 | 18:00 | B. Dušič Gornik

Letošnji nagrajenci so se pred podelitvijo nagrad predstavili novinarjem. (Foto: B. D. G.)

Letošnji nagrajenci so se pred podelitvijo nagrad predstavili novinarjem. (Foto: B. D. G.)

Ljubljana, Brežice - Nocoj ob 18. uri se je v Cankarjevem domu začela tradicionalna prireditev, na kateri so podelili nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Doslej je to nagrado prejelo že 323 gospodarstvenikov in 24 gospodarstvenic, med njimi pa je od nocoj sedem novih prejemnikov iz petih regij in iz petih panog.

Med velikimi gospodarskimi družbami sta to dr. Jožica Rejec, prokuristka iz Domela, Železniki, in Andrej Poklič, direktor skupine evropskih podjetij 5 GKN,ki vključuje tudi GKN Driveline Slovenija iz Zreč; med srednjimi Alen Šinko, direktor družbe Kovis iz Brežic; Borut Triplat, direktor OMCO Feniks Slovenija, Žalec, in Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama; med malimi in mikro družbami pa Miran Rauter, direktorHermi, Celje, in Sonja Šinigoj, direktorica SAOP, Šempeter Pri Gorici.

Nagrajenec Alen Šinko je direktor proizvodne družbe Kovis iz Brežic od leta 2008, sicer pa je podjetje leta 1978 ustanovil lastnik družbe Anton Pangerčič in ga postopoma širil. Glavna dejavnost podjetja je izdelava zavornih diskov in ležajnih ohišij za železniška tirna vozila. Kar 96 odst. od skupno 24 milijonov evrov prihodkov ustvari na tujih trgih, saj izvaža v kar 31 držav. V zadnjih treh letih ji je uspelo povečevati rast prodaje skoraj za 10 odst. letno, povečevala je tudi število zaposlenih, dodano vrednost, dobiček in donosnost.

Alen Šinko, direktor družbe Kovis iz Brežic, je letos edini nagrajenec iz širšega območja Dolenjske, Bele krajine, kočevsko-Ribniškega in Posavja. (Foto: B. D. G.)

Alen Šinko, direktor družbe Kovis iz Brežic, je letos edini nagrajenec iz širšega območja Dolenjske, Bele krajine, kočevsko-Ribniškega in Posavja. (Foto: B. D. G.)

Nagrada GZS je najstarejše tovrstno priznanje v Sloveniji in so jo podeljevali 48. leto, namenjena pa je izjemnim dosežkom trajnejšega pomena. Prejemniki so gospodarstveniki, ki imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, za katere sta značilna inovativna poslovna filozofija in premišljene poslovne poteze, ki dosegajo preboje v svojih tržnih nišah in so lahko vodilni na domačem ali tujem trgu ter dokazujejo, da je mogoče tudi v najzahtevnejših pogojih poslovanja doseči odlične rezultate v zadovoljstvo vseh deležnikov – kupcev in lastnikov, zaposlenih in okolja – doseči.

Komisijo za izbor je kot predsednik vodil Janez Škrabec, direktor, Riko Ljubljana, med člani pa sta bila z našega območja tudi Boštjan Gaberc, direktor Mikrografije iz Novega mesta, in Stanislav Rožman, predsednik uprave NEK Krško.

Z današnje novinarske konference (Foto: B. D. G.)

Z današnje novinarske konference (Foto: B. D. G.)

V lanskem letu so bili iz naših krajev trije nagrajenci GZS: Martin Novšak, direktor GEN energije iz Krškega, ter lastnika podjetja Keko - Oprema Žužemberk Anton Konda in Jože Štupar. Nagrado pa je prejela tudi Anka Brus iz podjetja Agito iz Ljubljane, ki ga je leta 2003 ustanovil podjetnik iz Radeč, zdaj že pokojni Miroslav Brus.

‹ nazaj

Galerija (13)

NAGARDE gzs 2016 01
NAGARDE gzs 2016 02
NAGARDE gzs 2016 05
NAGARDE gzs 2016 17
NAGARDE gzs 2016 19
NAGARDE gzs 2016 21
NAGARDE gzs 2016 24
NAGARDE gzs 2016 25
NAGARDE gzs 2016 27
NAGARDE gzs 2016 28
NAGARDE gzs 2016 29
NAGARDE gzs 2016 31
NAGARDE gzs 2016 36

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava