rokomet

Zmaga za Novomeščane in Ribničane, poraz za Sevnico in Dobovo

10.3.2016 | 10:20 | M. Ž., STA, Foto: MRK Krka in MRD Dobova

Rokometaši Novega mesta so sinoči pričakovano premagali ljubljanski Slovan. (Foto: MRK Krka)

Rokometaši Novega mesta so sinoči pričakovano premagali ljubljanski Slovan. (Foto: MRK Krka)

V Dobovi so rokometaši Celja Pivovarne Laško upravičili vlogo favorita. (Foto: MRD Dobova)

V Dobovi so rokometaši Celja Pivovarne Laško upravičili vlogo favorita. (Foto: MRD Dobova)

Novomeški rokometaši Krke so sinoči v 21. krogu 1. NLB Leasing lige pričakovano osvojili obe točki in ljubljanski Slovan premagali z 40:33. Odpor Ljubljančanov, ki so v minulem krogu na domačih tleh presenetili Ribničane, pa so strli šele v drugi polovici tekme.

Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi. Izbranci gostujočega trenerja Gregorja Cvijića so do 26. minuti držali neodločen izid (16:16), nato malenkostno popustili in minuto pred odhodom na veliki odmor zaostali za tri gole (16:19). Drugi polčas je minil v prevladi novomeških rokometašev, ki so povsem zagospodarili na igrišču in si v 37. minuti priigrali devet golov prednosti (27:18) ter razrešili vse dvome o zmagi.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Jan Jurečič in Jernej Papež. Oba sta dosegla po šest golov, v gostujoči pa je blestel Robert Sanković z devetimi zadetki.

* Dvorana Marof, sodnika: Sok (Ormož) in Žibret (Trbovlje).

* Krka: Baznik, L. Rašo 3, Jurečič 6, Lavrič 3, Didovič 4, Okleščen 4, Pršina, Brajer, Irman 4, Nunčič, Jakše 1, Kovačič 5, Papež 6 (1), D. Rašo, Orlič 2, Adamčič 2, Klobčar.

* Slovan: Župič, Selakovič, Škorc, Martinček 2, Kikaković 6, Montanari-Knez 3, Marušič, Marojevič, Stojnič 2, Erak 1, Krivic, Topolovec 5 (2), Grojzdek 2, Planinc 3 (2), Cherier, Sankovič 9.

* Sedemmetrovke: Krka 1 (1), Slovan 5 (4).

* Izključitve: Krka 10, Slovan 8 minut.

* Rdeči karton: /.

Sevničani brez pravega upanja za v družbi najboljših

Rokometaši Sevnice so sinoči gostili Koper 2013 in izgubili s 33:24 (17:15). Koprčani so tako potrdili tretje mesto v 1. NLB Leasing ligi, Sevničani pa ostajajo na zadnjem mestu brez pravega upanja na obstoj v družbi najboljših.

Gostitelji so v se v prvi polovici tekme dostojno upirali Primorcem, ki pa so v drugem polčasu povsem zagospodarili na igrišču in brez večjih težav na svoj račun vpisali nov par točk. Odločilno je bilo obdobje med 45. in 50. minuto, ko so Koprčani naredili delni izid 5:0 in povišali na 27:20.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Jaka Krnc s sedmimi, v gostujoči pa neuničljivi Uroš Rapotec s šestimi zadetki.

* Dvorana OŠ, gledalcev, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Štrigl (Velenje).

* Sevnica: Leben, D. Krnc, Ž. Krnc, Cigler 5, Župevc 2, Grušovnik, Kuhar 4, Flisek 5 (4), Kolman 1, J. Krnc 7, Kadilnik, Zelić.

* Koper 2013: Kocjančič, Vran, Dolenc, Grzentič 2, Vlah 3, Krečič 2, Matijaševič 2, Gašperšič, Moljk 3, Gorela 1, Zugan 2, Rapotec 6, Smolnik, Sokolič 3 (1), Marič 5, Bratkovič 4.

* Sedemmetrovke: Sevnica 4 (4), Koper 2013 1 (1).

* Izključitve: Sevnica 4, Koper 2013 8 minut.

* Rdeči karton: /.

Riko Ribnica boljši od Jeruzalem Ormož

Rokometaši Rika Ribnice so bili na včerajšnji tekmi boljši od ormoškega Jeruzalema, rezultat je bil 33:28 (17:13). Poraz Ribničanov v minulem krogu v Ljubljani še vedno boli, po današnji zmagi nad Ormožani pa so bržkone znova pridobili nekaj samozavesti pred odločilnimi tekmami za preboj v "top 6", ki prinaša boj za prvaka.

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so v prvem polčasu imeli nadzor in bili vseskozi v prednosti, a ta v prvem polčasu nikoli ni znašala več kot štiri gole. V začetku drugega so zaigrali nekoliko bolj odločno in hitro povišali na +5 (19:14), a gosti se niso predali, ujeli so pravi ritem in v 42. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče (21:21). V nadaljevanju so se gostitelji znova zbrali, v 48. minuti povišali na 26:22 in v prelomnih trenutkih dvoboja preprečili morebiten preobrat Ormožanov.

V domači ekipi sta Janez Skušek in Jan Pucelj dosegla po devet golov, v gostujoči pa je bil najbolj učinkovit Gašper Horvat s šestimi zadetki.

* Športna dvorana, gledalcev 91, sodnika: Smolko (Sv. Jurij pri Ščavnici) in Žitnik (Trebnje).

* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 2, Fink 3, Celminš 3, Grebenc 4, Knavs, Henigman 2, Skušek 9 (4), Pucelj 9, Herman 1, Nosan, Kljun, Batinič, Atanasov, Košmrlj.

* Jeruzalem Ormož: Šutalo, Kavčič 5, Horvat 6, Bogadi, Radujković 3, Žuran, Kocbek, Balent, Kosi 5, Ozmec, Mesarič 2 (1), Petrovič 1 (1), Rajšp 3, Cirar 3, Grizolt.

* Sedemmetrovke: Riko Ribnica 4 (4), Jeruzalem Ormož 3 (2).

* Izključitve: Riko Ribnica 8, Jeruzalem Ormož 2 minuti.

* Rdeči karton: /.

Dobovčani izgubili s Celjani

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pričakovano premagali Dobovo s 37:24 (20:11). Gostujoči slovenski prvaki iz Celja so začeli ležerno, po uvodnem zaostanku z 2:4 pa so povsem zagospodarili v Posavju in postopoma lomili odpor gostiteljev. Na polčasu so si priigrali devet golov prednosti, v nadaljevanju pa so razliko v golih oplemenitili na +13 in z novo zmago ponovno prevzeli vodilno mesto na prvenstveni lestvici.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Alen Dražetič z osmimi zadetki, v gostujoči pa je Tilen Kodrin dosegel osem, Luka Žvižej pa sedem zadetkov.

* Športna dvorana Dobova, gledalcev 300, sodnika: Majer (Trebnje) in Vidic (Ljubljana).

* Dobova: Miklavčič 3, Dražetič 8 (5), Zafran, Humek 3, Rožman 1, Seferović 5, Toporišič, M. Baznik, Sikošek-Pelko, Kučič 2, Kaučič, Supančič, Koprivc 2, Bezgovšek, Hotko, Blaževič.

* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 1, Babarskas 2, Janc 4, Razgor, Marguč 1, Grošelj 2, Poteko 2, Zarabec 3, Kodrin 8 (1), Fižuleto, Patrianova 2, Mlakar 5, Žvižej 7 (1).

* Sedemmetrovke: Dobova 7 (5), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

* Izključitve: Dobova 2, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

* Rdeči karton: /.

Novomeška ekipa bo v naslednjem krogu v soboto, 12. marca, gostovala v Ormožu, Ribničani v Škofji Loki in rokometaši Dobove v Trebnjem, dan kasneje, v nedeljo, pa Sevničani pri ljubljanskem Slovanu.

‹ nazaj

Galerija (7)

MRD Dobova
MRD Dobova
MRK Krka
MRK Krka
MRK Krka
MRK Krka
MRK Krka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava