kronika

FOTO: Po nočnem požaru v Sevnici na delu kriminalisti

26.3.2016 | 11:25 | Tekst in foto: J. A.

Predrag in Danijela Tasič sta petletni hčerki dvojčici ponoči odpeljala k starim staršem.

Predrag in Danijela Tasič sta petletni hčerki dvojčici ponoči odpeljala k starim staršem.

V kletnih prostorih so okoliščine požara še ugotavljali kriminalisti.

V kletnih prostorih so okoliščine požara še ugotavljali kriminalisti.

V okolici bloka na Planinski cesti 29 v Sevnici pogosto gorijo zabojniki, kradejo gorivo, pred enim mesecem je celo gorel avto. Nekateri stanovalci so omenili, da bi tudi tokrat lahko bil na delu požigalec.

V okolici bloka na Planinski cesti 29 v Sevnici pogosto gorijo zabojniki, kradejo gorivo, pred enim mesecem je celo gorel avto. Nekateri stanovalci so omenili, da bi tudi tokrat lahko bil na delu požigalec.

Sevnica - Minula noč je bila za stanovalce bloka na Planinski cesti 29 v Sevnici zelo naporna, saj je zagorelo v kleti njihovega bloka in so jih gasilci ter policisti evakuirali, o čemer smo na naši spletni strani že poročali. Dopoldne smo se odpravili pogledat, kaj se je zgodilo. Na kraju požara so bili še kriminalisti, zato v klet nismo mogli, smo pa srečali nekaj stanovalcev tega bloka, ki so bili še močno pod vtisom nočnega dogajanja.

"Zbudila nas je policija. Ko smo odprli vrata na hodnik, se je dim začel valiti v stanovanje, prej pa res nismo ničesar zavohali," pove mlada gospodična, ki se ni želela izpostaviti z imenom in priimkom. Njen oče doda, da bi rad še posebej pohvalil policista Bena, ki je hodil od vrat do vrat in budil ljudi, čeprav je bila notranjost že čisto v dimu in bi se lahko tudi sam zadušil. Kot smo že poročali, so evakuirali 75 ljudi.

"Veste, naš blok je v Sevnici najbolj prepoznaven po nekulturnih stanovalcih, tu občinska stanovanja dobivajo nekateri ljudje, ki povzročajo težave. Zadnjič so v naših zabojnikih že gasili smeti, sinoči menda tudi. Pred kratkim so nam porisali poštne nabiralnike, zgodilo se je, da so meni in še eni gospe na parkirišču prevrtali rezervoar za gorivo. Povejte mi, kakšen človek to naredi?" se je spraševal sivolasi gospod. Njemu in še šestim drugim stanovalcem je ogenj uničil klet. Sogovornik je v tam med drugim hranil ribiško opremo, vredno najmanj tri tisočake, in aluminijasta platišča v  vrednosti vsaj 400 evrov.

Na vratih srečamo del družine Tasič, očeta Predraga v klet pokličejo kriminalisti, medtem poklepetamo z njegovo soprogo Danijelo. "Zbudili so nas gasilci in rekli. da gori. Še otroke so nam pomagali spraviti ven. Takrat sploh nismo vedeli, kaj se dogaja, naše stanovanje je v tretjem nadstropju in dim še ni prišel do nas," pove Danijela, ki je poudarila, da med evakuacijo ni bilo nobene panike. Ko so gasilci opravili svoje delo in so jim dovolili, da se vrnejo domov, se je del stanovalcev vrnil na svoje domove, tisti, ki so imeli možnost iti drugam, so prespali pri sorodnikih in prijateljih. "Hčerki sva z možem peljala k dedku in babici, midva sva pa spala doma," doda Tasičeva in pojasni, da so oni v svoji kleti hranili otroške posteljice, oblačila, kovčke, kozarce, ki jih ne potrebujejo vsak dan, in podobne reči.

Po nekaj minutah se je Predrag vrnil k svoji ženi in povedal, da zaenkrat kaže, da je najprej zagorelo prav v njihovi kleti. Meni, da bi lahko bil kriv kratek stik na napeljavi, saj je lesen strop popolnoma zažgan. "Pred nekaj dnevi sem iz kleti v stanovanje prinesel kolesa. Še dobro, da je bilo tako, sicer bi nam zgorela," še pove.

‹ nazaj

Galerija (7)

sevnica005
sevnica006
sevnica007
sevnica010
sevnica013
sevnica023
sevnica024

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava