dolenjska

Za direktorja UKC tudi prvi mož Trima in župan Pavlin

30.3.2016 | 08:05 | STA, J. A.

Igor Kržan (Foto: J. S., arhiv DL)

Igor Kržan (Foto: J. S., arhiv DL)

Janez Pavlin (Foto: M. L. S.)

Janez Pavlin (Foto: M. L. S.)

Ljubljana, Trebnje - Včeraj se je iztekel rok za prijavo na razpis za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Po neuradnih informacijah, ki jih je objavila Televizija Slovenija, so se na razpis prijavili Igor Kržan, Brigita Čokl, Andraž Kopač, Franci Demšar, Igor Klinar in Janez Pavlin.

Čoklova, ki trenutno opravlja funkcijo vršilke dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana, o kandidaturi ni želela govoriti, je danes poročala Televizija Slovenija. Čoklova je sicer tudi podpredsednica stranke DeSUS.

Favorit SMC in zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc naj bi po poročanju televizije bil Andraž Kopač. Ta je med letoma 2003 in 2006 vodil Alpino, med letoma 2010 in 2013 pa je bil poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije.

V zadnjem hipu naj bi se na razpis prijavil ekonomist Igor Kržan, sicer predsednik uprave Trima. Svojo kandidaturo je potrdil fizik Franci Demšar, ki se je prijavil že na prejšnji razpis. Demšar je 10 let vodil agencijo za raziskovalno dejavnost.

Še eden od prijavljenih, ki je kandidiral že lani, naj bi bil Igor Klinar, ki pa po poročanju Televizije Slovenija ni želel govoriti o tem. Tudi župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin je kandidiral na prejšnjem razpisu, vendar po mnenju komisije UKC ni izpolnjeval vseh pogojev.

Razpisna komisija bo zasedala danes popoldne, ko naj bi bilo po navedbah televizije tudi uradno znano, koliko ljudi se je prijavilo na razpis.

O izbiri kandidata bo odločal svet zavoda, k imenovanju mora soglasje dati še vlada. V največji slovenski bolnišnici, ki ima več kot 7000 zaposlenih in jo kljub več razpisom že nekaj let vodijo vršilci dolžnosti, so nov razpis za prvega moža bolnišnice objavili 12. marca.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava