gospodarstvo

Novo vodstvo Trima: Osredotočali se bomo na rast

8.4.2016 | 13:45 | J. S.

Na današnji novinarski konferenci so v Trimu predstavili novo vodstvo družbe. (Foto: J. S.)

Na današnji novinarski konferenci so v Trimu predstavili novo vodstvo družbe. (Foto: J. S.)

Maciej Radomski, novi predsednik uprave Trima

Maciej Radomski, novi predsednik uprave Trima

Jeffery L. Grady, novi predsednik nadzornega sveta Trima

Jeffery L. Grady, novi predsednik nadzornega sveta Trima

Sebastian Teter iz družbe Innova Capital

Sebastian Teter iz družbe Innova Capital

Trebnje - Maciej Radomski, novi predsednik uprave Trima, in Jeffery L. Grady, novi predsednik nadzornega sveta Trima, sta dopoldne predstavila novega lastnika – družbo Innova Capital – in poslovne cilje trebanjske družbe Trimo v prihodnjih letih. »Trimo bo globalni dobavitelj edinstvenih arhitekturno fasadnih rešitev z zelo močno prisotnostjo na evropskih trgih s stabilno finančno situacijo in s prepoznavno blagovno znamko,« je o viziji prihodnjih petih let dejal novi prvi mož Trima Radomski.

Novo vodstvo se je sicer že včeraj sestalo s širšim vodstvenim timom in z delavskimi predstavniki. Tudi na današnji novinarski konferenci so zagotovili, da Trimo ostaja v Sloveniji, dolgoročno želijo zaposlovati in ne odpuščati, obdržali bodo tudi blagovno znamko. »Osredotočali se bomo na rast in ne na odpuščanja,« je zagotovil tudi Sebastian Teter iz družbe Innova Capital in dodal, da je za enkrat cilj novega lastnika okrepiti prodajno mrežo in trženjske aktivnosti, zato bodo v ta del tudi veliko vlagali. Trimo sicer želi na evropskih trgih dolgoročno doseči 30-odst. tržni delež ter v prihodnjih treh letih proizvodnjo podvojiti in temu primerno povečati število zaposlenih.

Radomski je bil za novega predsednika uprave imenovan na včerajšnji prvi seji novega nadzornega sveta in je v svoji prvi predstavitvi med drugim pojasnil: »Družba Innova Capital je postala ključni investitor v Trimo. Transakcija bo omogočila, da se družba očisti dolgov in da bo novi Trimo deloval na močnih finančnih temeljih.«

Nadzorni svet pa po novem vodi Jeffery L. Grady. »Strategija Innove je razvoj poslovanja, ne finančni inženiring. Prizadevajo si, da spremenijo krivuljo rasti s pomočjo strateškega in/ali operativnega preoblikovanja, svoj uspeh pa gradijo na močnem partnerstvu z vodstvom in drugimi deležniki,« je dejal novi prvi nadzornik Grady.

Na današnji novinarski konferenci je novo vodstvo predstavilo tudi kratkoročne cilje, med katerimi so razširitev in refokusiranje tržne strategije podjetja in blagovne znamke, okrepitev in razširitev organizacije prodaje v Evropi za Trimoterm in Qbiss One, uvedba produktnih izboljšav in sprememb, implementacija novih orodij za finančno upravljanje in postopkov upravljanja tveganj, izboljšanje uspešnosti in učinkovitosti procesa od naročila do dobave ter pregled in ovrednotenje usklajenosti produktov s trgi in strateške odločitve o novih produktih z dodano vrednostjo v Trimovem prodajnem lijaku.

Med dolgoročnimi cilji, ki jih želijo doseči do leta 2019, pa so izpostavili okrepitev rasti blagovne znamke Trimoterm v Evropi z optimizacijo proizvodov in izboljšanjem storitev za stranke, uveljavitev blagovne znamke Qbiss One kot vodilne arhitekturno-fasadne rešitve v Evropi, uveljavitev fasadnega sistema Qbiss One na globalnem nivoju ter nadaljevanje z razvojem novih inovativnih fasadnih rešitev in njihovo uvedbo na trg.

Kot zagotavljajo v podjetju, bo Trimo za doseganje teh ciljev deležen popolne podpore novega lastnika – družbe Innova Capital, ki je eden od vodilnih skladov zasebnega kapitala srednjega razreda v Srednji Evropi.

Poslovanje v letu 2015

Na novinarski konferenci je novi predsednik uprave predstavil tudi poslovne rezultate družbe Trimo in Trimo skupine za leto 2015. V lanskem letu je Trimo ustvaril več kot 85 milijonov evrov čistih prihodkov, kar predstavlja 26-odst. povečanje glede na leto 2014 in za 16 odst. presega načrte za lani. Zabeležili so 2,7 milijona evrov čistega dobička, kar je odličen rezultat glede na izgubo v letu 2014, ocenjujejo. Ocenjeni rezultati za skupino Trimo prav tako kažejo pozitivni trend. Čisti prihodki skupine so namreč dosegli 129,8 milijona evrov oz. 17-odst. rast glede na dosežek v letu 2014. Čisti dobiček skupine Trimo v lanskem letu pa je ocenjen na 4,3 milijona evrov v primerjavi z 2,4 milijona evrov izgube v letu 2014.

Spodbudne so tudi napovedi za letošnje leto, ko v družbi Trimo pričakujejo okrog 93,5 milijona evrov čistih prihodkov in okrog 3,5 milijona evrov čistega dobička.

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.4.2016OceniMiha Smrekar 
Koliko od dobička pa se bo vračalo v domače okolje pa bomo videli v letih 2017 - 2021 :) Na novinarski konferenci je novi predsednik uprave predstavil tudi poslovne rezultate družbe Trimo in Trimo skupine za leto 2015. V lanskem letu je Trimo ustvaril več kot 85 milijonov evrov čistih prihodkov, kar predstavlja 26-odst. povečanje glede na leto 2014 in za 16 odst. presega načrte za lani. Zabeležili so 2,7 milijona evrov čistega dobička, kar je odličen rezultat glede na izgubo v letu 2014, ocenjujejo. Ocenjeni rezultati za skupino Trimo prav tako kažejo pozitivni trend. Čisti prihodki skupine so namreč dosegli 129,8 milijona evrov oz. 17-odst. rast glede na dosežek v letu 2014. Čisti dobiček skupine Trimo v lanskem letu pa je ocenjen na 4,3 milijona evrov v primerjavi z 2,4 milijona evrov izgube v letu 2014.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava