posavje

Z Veliko nagrado še drugi Nakup pod zvezdami

19.4.2016 | 07:50 | B. B.

Z Veliko nagrado še drugi Nakup pod zvezdami
Z Veliko nagrado še drugi Nakup pod zvezdami

Krško - Tudi ob letošnji dirki za veliko nagrado Slovenije v spidveju, ki bo 30. aprila, bo občina Krško v sodelovanju s svojim Centrom za podjetništvo in turizem (CPT) ter lokalnimi ponudniki in različnimi društvi v starem mestnem jedru  pripravila Nakup pod zvezdami. Ta bo v petek, 29. aprila, od 18. ure dalje.

Karavana serije Speedway Grand Prix se bo letos v Krškem ustavila spomladi, občina pa bi rada to prireditev najvišjega ranga izkoristila tako za večanje prepoznavnosti kot tudi za povsem konkretne gospodarske koristi, je na konferenci za medije povedal krški župan Miran Stanko.

Obiskovalcem dirke bi radi kot turistično zanimiv kraj predstavili predvsem staro mestno jedro Krškega, v katerega je občina v zadnjih letih vložila kar precej denarja. Tako so v celoti obnovili javne površine starega mesta, urejajo pa tudi lastne poslovne prostore, ki jih zdaj po 50-odst. subvencionirani ceni oddajajo podjetjem. »Ker so zaenkrat ti prostori večinoma zasedeni, že načrtujemo ureditev 10 do 15 novih poslovnih prostorov na CKŽ 44, namenjenih predvsem za t.i. start-upe,« pravi župan Stanko. Ob tem je občina lani za obnovo fasad namenila tudi 30.000 evrov subvencij, od česar je bilo počrpanih nekaj manj kot 27.000 evrov.

Pestra ponudba

Kot je povedala Janja Jordan iz občinskega oddelka za javna naročila in črpanje EU sredstev, bodo na predvečere dirke, po koncu uradnega treninga, obiskovalcem starega mestnega jedra na voljo pestra kulinarična ponudba in popusti, ki jih za ta večer na stojnicah in v svojih lokalih pripravljajo tukajšnji podjetniki, poskrbljeno pa bo tudi za pester spremljevalni program za vse generacije.

Zaživela bodo tri osrednja prizorišča. Na prvem, pri mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice, bo v organizaciji Big banda Krško potekal mednarodni dan jazza z Mladinskim Big bandom Posavje, Big bandom Zagorje in Big bandom Krško ter Towel of Shower. Na ulici pri mestnem parku bodo stari Krčani, Rajhenburška gospoda in trapisti ter člani DKD Svoboda Senovo poskrbeli za skok v zgodovino Krškega in okolice, svoja vrata bo ta večer odprla tudi Valvasorjeva knjižnica s svojo zbirko o spidveju.

Za otroke

Pri mestnem muzeju bodo najmlajše pričakali in zabavali Kekec, Bedanec in Pehta, tisti najbolj pogumni pa se bodo lahko preizkusili na mini Planici, ki jo bo v Krško pripeljal nekdanji smučarski skakalec Franci Petek. Za sceno in ugodno počutje na ulici bodo tudi letos poskrbele članice društva Prostor vmes.

Nagradna igra

Tokratni Nakup pod zvezdami prinaša tudi nagradno igro. Kot je pojasnila Ksenja Kragl s CTP, bo vsak obiskovalec ob v vstopu v staro mesto pri Hiši narave ali na Hočevarjevem trgu prejel letak, s katerim bo pri posameznih ponudnikih zbiral podpise ali žige. Z zbranimi žigi bo lahko vsak sodeloval v nagradni igri, ki se bo ob koncu dogodka na osrednjem prizorišču pri mestnem parku zaključila z žrebanjem nagrad lokalnih ponudnikov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava