kronika

V dveh primerih nasilni do mater: brcanje in poniževanje

25.4.2016 | 11:05 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: T. J. G., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: T. J. G., arhiv DL)

Policisti PU Novo mesto so minuli konec tedna med drugim dvakrat posredovali zaradi nasilja v družini. Krške policiste so minulo soboto na pomoč poklicali iz okolice Krškega. Takoj so se odzvali in ob prihodu na kraj na dvorišču stanovanjske hiše opazili prestrašeno žrtev, ki ji je uspelo pobegniti iz hiše pred nasilno hčerko. Žrtev so zaščitili, po njihovih prvih ugotovitvah pa 30-letna nasilnica že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad svojo mamo, ki je hudo bolna. Z žrtvijo že dalj časa grdo in surovo ravna, jo pretepa, ponižuje, žali in ji grozi. Večkrat jo je že poškodovala. Pred nasilno hčerko je njena mati pogosto prisiljena pobegniti iz hiše. Policisti Policijske postaje Krško so osumljenki izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo še naprej ogrožala njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenko bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Tudi črnomaljski policisti so se v petek odzvali klicu na pomoč zaradi nasilja v družini. Ugotovili so, da je 25-letni nasilnež napadel svojo mamo, ji z rok zbil telefon, jo brcnil v koleno in jo poškodoval. Žrtev je pred nasilnim sinom uspela pobegniti in se zakleniti v klet. Policisti so še ugotovili, da naj bi dva sinova že dalj časa izvajala fizično in psihično nasilje nad mamo. Z žrtvijo naj bi ravnala ponižujoče, jo žalila in podila iz skupnega bivališča. Na podlagi vseh zbranih ugotovitev bodo policisti oba osumljenca ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, 25-letnega osumljenca pa tudi zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Vozil 144 km/h, namesto 90 km/h

Brežiški policisti so včeraj merili hitrost voznikov na regionalni cesti pri Dobravi, kjer je ta omejena na 90 km/h. Z merilnikom hitrosti so ugotovili, da je voznik avtomobila na cesti izven naselja vozil 144 km/h in dovoljeno hitrost prekoračil za 54 km/h. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili tudi preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,50 miligrama alkohola (1,04 g/kg).

Vozniku so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 1.400 evrov. Izrečenih mu je bilo tudi 21 kazenskih točk, po pravnomočnosti plačilnega naloga pa bo kršitelju prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja.

Zaradi neprilagojene hitrosti tudi dve prometni nesreči

Krški policisti so včeraj nekaj po 5. uri obravnavali prometno nesrečo v Dolenji vasi. Ugotovili so, da je 25-letna voznica avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se z vozilom prevrnila. Gasilci so s tehničnim posegom iz prevrnjenega vozila rešili voznico in dva potnika. Vsi udeleženci so se v nesreči lažje poškodovali.

47-letni voznik osebnega avtomobila je včeraj na cesti Novo mesto – Metlika zaradi neprilagojene hitrosti prav tako izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil po brežini. 47-letni državljan Hrvaške se v nesreči ni poškodoval. Policisti so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zasegi vozil

Črnomaljski policisti so v petek nekaj po 18. uri pri Semiču ustavili 35-letno voznico avtomobila Hxundai accent. Med postopkom so ugotovili, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pri Semiču so policisti opravljali kontrolo prometa v nedeljskih jutranjih urah zasegli avtomobil Renault kangoo 53-letnemu vozniku. Kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Med kontrolo prometa v Cerovem Logu so Šentjernejski policisti v petek ustavili mopedista, ki med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. 18-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so kolo z motorjem začasno zasegli in mu izdali plačilni nalog.

Voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so včeraj popoldan v Straži pri Raki ustavili tudi krški policisti. 19-letni kršitelj še ni opravljal vozniškega izpita, vozil pa je pod vplivom alkohola in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Za osebni avtomobil Renault laguna je že pred meseci potekla veljavnost prometnega dovoljenja in tehničnega pregleda. Avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kradli kosilnico, denar in gotovino

Šentjernejske policiste je oškodovanec obvestil, da je v zadnjih desetih dneh v okolici Šentjerneja nekdo vlomil v njegovo zidanico in ukradel motorno kosilnico. Oškodovan je za okoli 4000 evrov.

Včeraj so bili trebanjski policisti obveščeni o tatvini, ki naj bi se zgodila dva dni prej. V kraju Preska pri Dobrniču naj bi se na dvorišče stanovanjske hiše pripeljali neznanci. Eden je s pogovorom zamotil starejšo oškodovanko, drugi pa naj bi medtem preiskal prostore v hiši in vzel denar, nakit in dokumente. Škode je za okoli 1500 evrov.

V minuli noči pa je v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal, odnesel je denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

‹ nazaj

Komentarji (2)

26.4.2016Ocenijoze 
Zakaj ščitite takšne barabe,ko lastne starše ali otroke zapostavljajo,tepejo napišite polno ime in priimek,da se ve kdo je ta baraba pokvarjenec, da ni sram ,da hči tepe svojo mamo res samo z začetnimi črkami pišete ali še to ne,ker jih ščitite pred javnost potem ni treba pisati niti drugega.
26.4.2016 1 (1) (0)Ocenimiha 
Sramota za otroka,da pretepa bolno mater takšnega bi jaz obesil na vislice,da bi videl kaj je trplenje,še enkrat naj bo to hčer sram v rit.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava