dolenjska

Kolesarske zvezde in KK Adria Mobil za Zalo

30.4.2016 | 11:00 | J. A.

Zala se odpravlja na operacijo v Ameriko. (Foto: KK Adria Mobil)

Zala se odpravlja na operacijo v Ameriko. (Foto: KK Adria Mobil)

Novo mesto - Tradicionalni maraton Po dolini reke Krke, ki bo 8. maja v Novem mestu, bo humanitarno obarvan, so sporočili iz Kolesarskega kluba Adria Mobil in dodali, da je Blaž Jarc pobudnik humanitarne akcije, na kateri bodo s prodajo dresov najboljših slovenskih kolesarjev in nekaj tujih zbirali denar za desetletno Zalo iz Mirne Peči, ki se odpravlja v ZDA na nujno zdravljenje. Med drugimi svoj dres podarja tudi sloviti Mark Cavendish.

Zala ima cerebralno paralizo, julija bo šla na operacijo v ZDA k najboljšemu svetovnemu strokovnjaku, ki ji bo omogočil prve korake. Ker so terapije po operaciji velik finančni zalogaj in jih sama družina ne bi zmogla, je v zadnjem obdobju na Dolenjskem in drugod steklo več dobrodelnih akcij, pred kratkim je bil v Novem mestu tudi dobrodelni koncert zanjo.

Zali v pomoč so z donacijo podpisanih dresov stopile skupaj tudi največje zvezde slovenskega in svetovnega kolesarstva in Kolesarski klub Adria Mobil, ki bo v nedeljo, 8. maja, v sklopu Maratona po dolini reke Krke omogočil licitacijo dresov.

Drese so donirali: zmagovalec osemnajstih dirk v lanski sezoni, član italijanske ekipe Lampre-Merida, Dolenjec Marko Kump, zmagovalec etape na slovitem Giru d'Italia in član, avstralske ekipe Orica Green Edge Luka Mezgec, zmagovalec Dirke po Romandiji, član ruske Katjuše Simon Špilak, zmagovalec lanske Dirke po Sloveniji, član nizozemskega Lotto-Jumbo Primož Roglič, eden največjih specialistov za spomladanske klasike, drugi na sloviti Paris-Roubaix, član švicarske ekipe IAM Avstralec Heinrich Hausler in eden najboljših šprinterjev v zgodovini kolesarstva, član južno-afriške ekipe Dimension data, Britanec Mark Cavendish.

"Če želite, da dres kakšnega od naštetih kolesarjev krasi vašo vitrino, vedite, da ste z nakupom pomagali Zali do kvalitetnejšega življenja. Vabim vas v nedeljo, 8. maja, na Glavni trg v Novo mesto po prihodu udeležencev velikega maratona. Zbrani denar bo Rdeči Križ Novo mesto položil na račun namenjen kritju Zalinih terapij," je povedal Blaž Jarc.

‹ nazaj

Komentarji (1)

3.5.2016Ocenitaja 
Zala, vso srečo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava