posavje

Na natečaj »Življenje brez vode« prispelo 62 del

4.5.2016 | 09:30 | M. Ž.

Prvo mesto so osvojili učenci 3.a z Osnovne šole Artiče. (Foto: Komunala Brežice)

Prvo mesto so osvojili učenci 3.a z Osnovne šole Artiče. (Foto: Komunala Brežice)

Alenka Venišnik je z ekološkim izdelkom Brez vode - lupina osvojila tretje mesto.

Alenka Venišnik je z ekološkim izdelkom Brez vode - lupina osvojila tretje mesto.

Brežice - Na nagradni natečaj »Življenje brez vode«, ki ga je brežiška Komunala pripravila v počastitev svetovnih dnevov voda in Zemlje, je prispelo kar 62 del 115 avtorjev. Ti so lahko sodelovali z literarnim delom, ekološko risbo ali predmetom, likovnim delom, filmom ali fotografijo, so sporočili iz javnega podjetja.

»Z natečajem smo želeli opozoriti na pomen in vpliv vode na življenje vseh bitij na našem planetu. Tema je, kot kaže, zelo aktualna. Sodelovalo je namreč kar 115 avtorjev, ki so prispevali 62 nadvse domiselnih in kakovostnih del, vsa pa odražajo njihovo razmišljanje o tem, kakšno bi bilo življenje brez vode, kakšen bi bil naš planet brez vode in kaj nas čaka, če ne bomo ohranili vodnih virov za naše zanamce,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice.

Prvo mesto so s »Šokantno stranjo iz revije Vesoljček iz leta 3016« in »Priročnikom za preživetje brez H2O« osvojili učenci 3. a iz Osnovne šole Artiče. Drugo mesto je z dokumentarnim posnetkom »Življenje brez vode« osvojila Hana Škrinjar z Osnovne šole Brežice, tretje pa Alenka Venišnik z ekološkim izdelkom »Brez vode – lupina«.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov (Brežice, Mokrice, Sromlje, Pišece, Stojanski vrh, Križe, Mrzlavski gaj-Stankovo-Vitovec), tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 180 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče, tržnico v Brežicah in občinska stanovanja, so še dodali.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava