rokomet

Mladi rokometaši Krke državni podprvaki

9.5.2016 | 08:15 | M. M., foto: MRK Krka

Mladi rokometaši Krke državni podprvaki
Mladi rokometaši Krke državni podprvaki

Novo mesto - V športni dvorani Marof je včeraj potekal zaključni turnir mlajših dečkov B četverice najboljši ekip v Sloveniji. Uradno je turnir odprl novomeški podžupan Boštjan Grobler, v programu pa so sodelovali še plesalci Plesnega centra Dolenjske.

Poleg gostitelja turnirja, ekipe Moškega rokometnega kluba Krka, so po turnirskem sistemu (2x15 minut) nastopile še ekipe RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje in ŠD Mokerc -Ig, ki je osvojil naslov državnega prvaka za sezono 2015/16, mladi novomeški rokometaši pa so sezono zaključili na končnem 2. mestu, so sporočili iz kluba.

Rezultati tekem:

1. tekma : MRK KRKA : RK Celje Pivovarna Laško 21:17 ( 10:8)

2. tekma: ŠD Mokerc- Ig: RK Gorenje Velenje 18:9 (11:5)

3. tekma: ŠD Mokerc- Ig : RK Celje Pivovarna Laško 21:10 (10:8)

4. tekma: MRK KRKA : RK Gorenje Velenje 20:18 (10:6)

5. tekma za 3. mesto- RK Gorenje Velenje: RK Celje Pivovarna Laško 15:18 ( 10:13)

6. tekma za 1. mesto – MRK KRKA : ŠD Mokerc- Ig 11:19 ( 6:10)

Izjave po turnirju:

Iztok Adamčič, trener MRK Krka: "Uspeh je vrhunski, še večji uspeh pa so polne tribune obiskovalcev, ki so naredili izjemno vzdušje s športnim navijanjem. Tudi fantje so prikazali lep, zavidljiv rokomet. V naslednjem letu se bomo trudili, da bomo še boljši, čeprav je drugo mesto sanjski uspeh."

Luka Muhič, igralec MRK Krka: " Z osvojenim drugim mestom sem zelo zadovoljen, čeprav bi lahko z malo boljšo igro v obrambi osvojili tudi naslov. Mojim soigralcem čestitam za ta uspeh, saj smo se zelo borili in sezono zaključili z odličnim uspehom."

Alen Jereb, igralec MRK Krka: "Ekipa Mokerca je bila premočna in težko jih je bilo premagati. Imajo zelo dobro igro, igrali so taktično in zasluženo zmagali. Nisem razočaran nad drugim mestom, vsem soigralcem pa čestitam za dosežen uspeh."

Dejan Vujič, trener ŠD Mokerc- Ig. "Vesel sem, da smo vsi štirje klubi odigrali v fear play-u. Zame so vse štiri ekipe državni prvaki, letos smo to mi, drugo leto bo nekdo drug, ampak najbolj važno je, da se otroci družijo ob rokometu in to je zame izjemno. Naslov so sicer drugi bolj pričakovali kot jaz, a ne glede na vse, sem vesel tega uspeha, sploh pa same uvrstitve na turnir."

Ob zaključku turnirja, na katerem se je zbralo zelo veliko obiskovalcev, ki so v dvorani Marof mladim športnikom pričarali izvrstno vzdušje, so podelili še nagrade za najboljšo sedmerko, najboljšega igralca in vratarja turnirja, hkrati pa so podelili še tri praktične nagrade.

V najboljšo sedmerko so bili izbrani:

- Jakob Cesar (RK Gorenje Velenje)

-Luka Djuričič (RK Celje Pivovarna Laško)

-Timotej Drnovšek (ŠD Mokerc- Ig)

- Anže Rupert (ŠD Mokerc- Ig)

- Vid Wostner (ŠD Mokerc- Ig)

- Alen Jereb (MRK KRKA)

- Nace Zajc (MRK KRKA )

Najboljši igralec turnirja je bil Luka Muhič iz MRK Krka, za najboljšega strelca so razglasili Luko Djurišiča iz RK Celje Pivovarna Laško, v vratih pa se je najbolje izkazal Mark Ferjan iz zmagovite ekipe ŠD Mokerc- Ig.

Za ekipo državnik podprvakov MRK Krka so nastopili: Žan Nahtigal, Alen Jereb, Luka Udovč, Luka Muhič, Brin Gros, Maj Lešnjak, Anže Nemanič, Nace Zajc, Aljaž Strmole, Maks Vidmar- Konda, Aljoša Urbas in Martin Muhič. Trener: Iztok Adamčič.

‹ nazaj

Galerija (24)

mrkkrka-001
mrkkrka-002
mrkkrka-003
mrkkrka-004
mrkkrka-005
mrkkrka-006
mrkkrka-007
mrkkrka-008
mrkkrka-009
mrkkrka-010
mrkkrka-011
mrkkrka-012
mrkkrka-013
mrkkrka-014
mrkkrka-015
mrkkrka-016
mrkkrka-017
mrkkrka-018
mrkkrka-019
mrkkrka-020
mrkkrka-021
mrkkrka-022
mrkkrka-023
mrkkrka-024

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava