posavje

Tekli bodo in pomagali Evi ter Domnu

28.5.2016 | 11:30 | J. A.

Lani so na dobrodelnem teku v Čateških Toplicah pomagali deklici Dani. (Foto: Luka Rudman, arhiv DL)

Lani so na dobrodelnem teku v Čateških Toplicah pomagali deklici Dani. (Foto: Luka Rudman, arhiv DL)

Čatež ob Savi - V Termah Čatež bo jutri dopoldne dobrodelni tek, s katerim se Lions klub Brežice v sodelovanju s Športnim društvom Terme Čatež pridružuje vseslovenski dobrodelni akciji Tečem, da pomagam. Tekli bodo tako otroci (ena disciplina bo celo z zavezanimi očmi) kot odrasli (na en, tri in 10 kilometrov).

Ves denar, ki ga bodo zbrali, bodo namenili 16-letnemu Domnu in 4-letni Evi iz Posavja.

Domen je popolnoma nepokreten. Po operaciji hrbtenice je nenehno v ležečem položaju. Vedno bolj izrazita mišična krčenja ne omogočajo več postavitve telesa v sedeči ali pol-sedeči položaj (npr. v voziček), zato tudi prevozi v osebnem avtu niso več mogoči. Za omilitev posledic gibalne nezmožnosti in boljšega počutja bi potreboval redno fizikalno terapijo na domu.

Eva se je rodila z levostransko heilognatopalatoshizo, kar pomeni, da ima popolni levostranski razcep trdega in mehkega neba ter ustnice. Ima tudi druge težave: razvojni zaostanek, manjši mišični tonus, slabovidnost zaradi razvojne nepravilnosti oči. Tudi ona potrebuje čim več terapij.

Organizatorji so sporočili, da se jim bodo na dogodku pridružili tudi ambasadorji teka: Nuša Derenda, Rok Kerin, Leda Krošelj, Nika Glojnarič in Nuška Drašček.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava