kronika

Spet gorelo v Dolenjem Kamenju; danes brez elektrike

2.6.2016 | 07:10 | M. K.

V Dolenjem Kamenju je gorelo že 18. maja letos, ko je ogenj pogoltnil gospodarsko poslopje. (Foto: arhiv, J. A.)

V Dolenjem Kamenju je gorelo že 18. maja letos, ko je ogenj pogoltnil gospodarsko poslopje. (Foto: arhiv, J. A.)

V Dolenjem Kamenju, občina Novo mesto, je ponoči ob 2.40 uri gorel dvojni kozolec, velikosti 13x11 metrov. Gasilci GRC Novo mesto ter PGD Kamence so požar pogasili, odstranili osem tlečih bal sena na bližnjo deponijo in jih dokončno pogasili. Lastniku kozolca in gasilcem je uspelo rešiti kmetijske stroje in pod kozolcem zložene deske. V bližini so bili tudi drugi objekti, vendar so ostali nepoškodovani. Škodo in vzrok požara bodo raziskali policisti.

O požaru v Dolenjem Kamenju smo poročali že pred dvema tednoma.

Dva poškodovana

Sinoči ob 20.25 sta v naselju Obrežje, občina Brežice, trčili osebni vozili. V nesreči sta se dve osebi poškodovali. Reševalci NMP Brežice so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice. Gasilci PGD Obrežje in PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, počistili cestišče, osvetljevali kraj dogodka in pomagali vlečni službi.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Krško - nadzorništvo Mokronog obvešča odjemalce električne energije, da bo danes med 8.00 in 14.00 uro zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju transformatorske postaje ŠENTRUPERT OBRTNA CONA izvod DRAGA in izvod ŽAGA.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.30 do 8.30, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP STARI LJUBEN;

- od 8.00 do 13.30 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP HRIB PRI OREHKU;

- od 10.00 do 11.00 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MALI PODLJUBEN.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo danes od 7.00 do 8.00 zaradi del nprekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MALI VIDEM.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Krško mesto, na območju transformatorske postaje Kostak deponija med 15.15 in 15.30 uro ter med 19. in 19.30 uro, na območju transformatorske postaje Raceland med 15.15 in 15.45 uro ter med 19.10 in 19.40 uro. Na območju nadzorništva Brežice, na območju transformatorskih postaj Perišče, Slovenska vas Mokrice, Velika Dolina in Velika Dolina zadružni dom med 6.15 in 10. uro ter na območju transformatorskih postaj Apnence, Brezje Ponikve, Žakovec, Ponikve, Koritno in Cirnik med 6.15 in 14. uro. Na območju nadzorništva Mokronog, na območju transformatorske postaje Šentrupert obrtna cona izvod Draga in izvod Žaga med 8. in 14. uro. Na območju nadzorništva Bistrica, na območju transformatorske postaje Gruska med 8.30 in 10. uro ter na območju transformatorskih postaj Prevorje. Prevorska vas, Krivica, Gubno, Gubno 2, Polana, Dobležiče in Straška gorca med 11.30 in 14.30 uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava