kronika

Padel 10 metrov globoko; danes brez elektrike

10.6.2016 | 07:00 | M. K.

Padel 10 metrov globoko; danes brez elektrike

Minulo noč ob 2.11 uri je padel krajan s poti v betonsko korito potoka približno 10 metrov globoko in se pri tem poškodoval pri vadbenem centru v Gotenici v občini Kočevje. Gasilci PGD Kočevska Reka in Kočevje so nudili pomoč reševalcem NMP pri imobilizaciji in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila. Reševalci so poškodovanega prepeljali na zdravljenje c UKC Ljubljana.

Trčil s tovornjakom; na AC s ceste

V naselju Skrovnik, občina Sevnica, sta včeraj ob sedmih zjutraj trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine, očistili cestišče in odstranili vozilo na parkirišče. Reševalci NMP ZD Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 10.36 je na cesti Šmarje Sap–Mali Lipoglav v občini Grosuplje osebno vozilo zapeljalo s ceste. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Grosuplje in Šmarje Sap, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, imobilizirali poškodovano osebo in jo prenesli iz vozila do reševalnega vozila ter odklopili akumulator. Reševalci RP Ljubljana so poškodovano osebo prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Gorelo v zabojniku

Ob 23.26 je zagorela vsebina zabojnika za komunalne odpadke v Kolodvorski ulici v Ribnici. Požar so pogasili gasilci PGD Ribnica. Materialna škoda ni nastala.

Tlel je kabel

Ob 14.05 so na Šegovi ulici v Novem mestu v mehanični delavnici zaznali vonj po ožgani plastiki. Gasilci GRC Novo mesto so pregledali prostor in ugotovili da je zaradi napake na sesalcu prišlo do tlenja priključnega kabla. Odstranili so sesalec in prezračili delavnico.

Ob 11.38 so na Kolodvorski ulici v Krškem, gasilci PGE Krško nudili pomoč občanu pri sestopu iz vlaka.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.00 do 10.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RODINE PRI TREBNJEM , TP GRADIŠČE PRI TREBNJEM in TP DOLGA NJIVA PRI GRADIŠČU;

- od 11.00 do 13.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ZG. VODICE.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 7.30 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VINICA PRI ŠMARJETI-VAS,

- od 7.30 do 14.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VINJI VRH.

Distribucijska enota Ljubljana okolica - nadzorništvo Zagradec obvešča, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DOLNJI KOT HRIB, DOLNJI KOT, DVOR STARA GORA, GORNJI KOT.

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo od 9.00 do 12.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PRELOKA izvod Preloka smer Zilje.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije za področje nadzorništva Krško mesto na območju TP Kostanjevica Grajska med 8.30 in 10.30 uro, za področje nadzorništva Sevnica na območju ZP Bojnik med 8.00 in 11.00 uro ter za področje nadzorništva Brežice na območju TP Rakovec med 8.00 in 10.00 uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava