novice

DL: S terencem nad redarja; Spomin na vojno; Kdo je najboljši kuhar?

22.6.2016 | 16:45

DL: S terencem nad redarja; Spomin na vojno; Kdo je najboljši kuhar?

Zakaj je pred 25 leti izšla posebna izdaja našega časopisa in kdaj se bomo vozili po novi cesti, ki jo bo država gradila v sklopu projekta tretje razvojne osi, sta le dve vprašanji, na kateri odgovarjamo v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

DOLENJSKI LIST MED OSAMOSVOJITVENO VOJNO

Dolenjski list se ob 25. obletnici samostojne Slovenije in vojno za državo spominja dogodkov ob četrtstoletnem jubileju. Medtem ko so pripadniki Teritorialne obrambe branili naše meje, so naši takratni sodelavci ustvarjali posebno številko časopisa, v kateri so poročali o dogajanju. Zbrali smo nekaj starih prispevkov in jih ponatisnili v tokratni številki.

SKUŠAL POVOZITI REDARJA

V njej pa seveda poročamo tudi o aktualnem dogajanju. V Črnomlju je kršitelj, ki bi zaradi nepravilno parkiranega vozila moral plačati kazen, skušal povoziti redarja. Ob tem se pojavlja vprašanje, kako so redarji zaščiteni pred tovrstnimi napadi na delu in za kakšno plačo včasih tvegajo tudi svoja življenja. Odgovore poiščite v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

KDAJ TRETJA RAZVOJNA OS?

Kakšna bo dinamika izgradnje cestnih odsekov tretje razvojne osi na Dolenjskem? O tem se je novomeški župan Gregor Macedoni pogovarjal z ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem, ki se je sestal tudi s predstavniki Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine. Preverite, koliko časa bo potekala gradnja in koliko denarja bo treba odšteti zanjo.

TIHOTAPLJENJA OROŽJA NE PRIZNA

Na podlagi odločitve višjega sodišča se je začelo ponovno sojenje Senadu Rašidoviču, ki ga obtožnica bremeni, da je tihotapil orožje. Pri 44-letnem Rašidoviću oziroma v njegovem vozilu so namreč oktobra lani slovenski policisti na mejnem prehodu Obrežje našli ročni raketomet in dobra dva kilograma industrijskega eksploziva. Sam trdi, da je nedolžen in da so mu orožje podtaknili. Pred sodiščem so odgovarjale tudi priče. Kaj so povedale, izveste v Dolenjskem listu.

IN ŠE...

V njem pišemo tudi o Brežičanu, ki je v Italiji premagal 16 vrhunskih kuharjev z vsega sveta in dokazal, da znamo tudi Slovenci odlično kuhati. Trebnje so preplavili Kelti in Rimljani, ki smo jih ujeli v fotografski objektiv, zabeležili pa smo tudi pestro športno in kulturno dogajanje v naših krajih.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

uredništvo Dolenjskega lista

‹ nazaj

Komentarji (1)

23.6.2016Ocenismart 
Glede tretje razvojne osi si ne rabimo delati utvar. Ljubljančani je pač ne rabijo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava