kočevsko-ribniško

Prvi hostel na Kočevskem

16.7.2016 | 08:10 | M. L.-S.

Hostel bo stal na mestu nekdanje gostilne Činkel, kasneje imenovane Škor´c in bo na zunaj enak, kot je bila prvotna stavba. (Foto: M. L.-S.)

Hostel bo stal na mestu nekdanje gostilne Činkel, kasneje imenovane Škor´c in bo na zunaj enak, kot je bila prvotna stavba. (Foto: M. L.-S.)

V Kočevju so podpisali pismo o nameri o pristopu bodočega hostla IYHF. (Foto: M. L.-S.)

V Kočevju so podpisali pismo o nameri o pristopu bodočega hostla IYHF. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Včeraj so v Kočevju podpisali pismo o nameri med občino Kočevje in Popotniškim združenjem Slovenije, ki se nanaša na pristop bodočega mladinskega hotela mednarodnemu združenju International Youth Hostel Federation (IYHF). Pismo o nameri so podpisali podžupan občine Kočevje Predrag Bakovi, direktorica Zavoda za turizem in kulturo Kočevje Vesna Malnar Memedovič in direktor Popotniškega združenja Slovenije Igor Jurišič.

Mladinski hotel, ki ga gradi občina Kočevje na Ljubljanski cesti v Kočevju na mestu, kjer je nekoč stala gostilna Činkel in bo tudi enake oblike, kot je bila prvotna stavba, kasneje znana kot Škor´c, bo prvi hostel na Kočevskem. »Najbližji, ki je bil do sedaj, a je žal, dobil novega lastnika, je bil v Črnomlju,« je povedal Jurišič. Nastajajoči Youth Hostel Kočevje, ki je pred dvema dnevoma dobil streho, končan pa naj bi bil konec januarja prihodnje leto, bo s pomočjo Popotniškega združenja Slovenije in mednarodne federacije mladinskih prenočišč Hostelling International, ki deluje od leta 1932 in danes pokriva preko 90 držav, na razpolago mladim z vsega sveta, tako s prepoznavnostjo branda, kot tudi s sodobnimi komunikacijskimi in rezervacijskimi kanali.

V prvem hostlu na Kočevskem bo 20 ležišč, od tega v pritličju malo manj kot 400 m2 velike stavbe, kjer bo sicer tudi sprejemnica in velika jedilnica oz. družabni prostor, dvoposteljna soba za gibalno ovirane, v prvem nadstropju, kjer bodo skupne sanitarije, bo na voljo skupno 10 ležišč, v drugem, mansardnem nadstropju pa bodo 3 sobe s skupno 8 ležišči, vsaka pa bo imela svojo kopalnico in WC. Kot je povedal Bakovič, pa v tem trenutku razmišljajo in bodo skupaj s projektanti tudi skušali poiskati rešitve, da bi hostel lahko sprejel tudi za avtobus ljudi. Ko bo hostel prihodnje leto pričel z delom, bo z njim upravljal Center za turizem in kulturo Kočevje, v njem pa pričel delovati tudi prvi Turistično informacijski center v centru mesta, kar pa je, kot je povedala Malnar Memedovičeva, že dolgoletna želja občine.

‹ nazaj

Galerija (6)

hostel001
hostel002
hostel003
hostel004
hostel005
hostel006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava