kronika

Martina so našli izčrpanega, a živega

20.7.2016 | 12:45 | B. B..

Kraj, kjer so našli Martina

Kraj, kjer so našli Martina

Udeleženci iskalne akcije

Udeleženci iskalne akcije

S policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je skupina vodnikov reševalnih psov okoli 11. ure v okolici Račice našla stanovalca doma upokojencev iz  Loke pri Zidanem mostu, ki so ga pogrešali od včeraj.

Ponoči in dopoldan so policisti nadaljevali z aktivnostmi za izsleditev pogrešanega 84-letnega Martina Verdeva, ki je iz doma upokojencev Loka pri Zidanem Mostu včeraj odšel neznano kam. Zjutraj so policisti na pomoč poklicali tudi vodnike reševalnih psov.

V današnjo iskalno akcijo se je vključilo deset vodnikov reševalnih psov iz Brežic, Novega mesta in Ljubljane, 32 policistov Posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto, vodnik službenega psa s službenim psom in pet policistov Policijske postaje Sevnica.

Dogovorili so se o območju, ki ga je bilo potrebno natančno pregledati in takoj pričeli z iskanjem. Skupina vodnikov reševalnih psov, ki je pregledovala teren pri kraju Račica, je okoli 11. ure živega, vendar povsem izčrpanega 84-letnega moškega našla na obrežju reke Save.

Policisti in vodniki reševalnih psov so mu nudili prvo pomoč in ga prenesli bližje dogovorjenemu mestu, kjer so ga prevzeli reševalci in odpeljali v sevniški zdravstveni dom. O uspešnem zaključku akcije so policisti obvestili zaskrbljene svojce pogrešanega in osebje doma upokojencev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava