dolenjska

Škocjanska mladina uživa na oratoriju

28.7.2016 | 14:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Škocjanska mladina uživa na oratoriju

Škocjan - Župniji Škocjan in Bučka sta letos znova poskrbeli, da se »njihova« mladina med počitnicami ne dolgočasi. Kot je že navada, sta organizirali oratorij, na katerem letos sodeluje kar devetdeset otrok iz obeh župnij. Pred leti sta bila oratorija dva - vsak na svoji župniji.

Škocjanska mladina uživa na oratoriju

Udeleženci oratorija, ki poteka v Knoblejarjevem župnijskem domu, so v glavnem šolarji do 9. razreda osnovne šole, eno skupino pa predstavljajo tudi predšolski otroci od četrtega leta starosti. Glavni junak oratorija je Ostržek, saj njegova zgodba nosi v sebi veliko sporočilnost za mladino, pomembne vrednote, ki jih je treba posredovati današnjim otrokom. Ostržek je nepopoln junak, s katerim se lahko otroci zlahka poistovetijo, a se hkrati vedno znova odloča za dobro.

Pridne gospodinje smo ujeli pri pripravi današnjega kosila.

Pridne gospodinje smo ujeli pri pripravi današnjega kosila.

Kot so otroci povedali ob našem obisku, se imajo lepo in dnevi jim kar prehitro minevajo. Zberejo se ob 9. uri in se nato ob različnih delavnicah - športnih, glasbenih, itd. - družijo vse do 16. ure. Seveda takšne počitnice ne bi bile mogoče brez pridnih animatorjev - za otroke skrbi kar okrog 25 animatorjev. Pohvaliti je treba tudi pridne kuharice, mnoge mamice otrok, ki jim ves teden pripravljajo okusno hrano.

Otroci bodo celotedensko druženje, ki so ga včeraj popestrili s kopanjem v Termah Šmarješke Toplice, zaključili v nedeljo s slovesno sv. mašo.

‹ nazaj

Galerija (9)

ORATORIJ_ 001
ORATORIJ_ 002
ORATORIJ_ 003
ORATORIJ_ 004
ORATORIJ_ 005
ORATORIJ_ 006
ORATORIJ_ 007
ORATORIJ_ 008
ORATORIJ_ 009

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava