posavje

Nadaljujejo iskanje v Drini, svojci napovedali tožbo

8.8.2016 | 20:00 | M. M.

Andrej Beuc med lanskim skokom na Lentu. (Foto: osebni FB profil)

Andrej Beuc med lanskim skokom na Lentu. (Foto: osebni FB profil)

Sarajevo, Krško - Na območju Zvornika na meji med BiH in Srbijo do današnjega večera še niso našli tragično preminulega Krčana Andreja Beuca, udeleženca tekmovanja v skokih z mostu v Drino, ki po včerajšnjem skoku ni splaval na površje.

Kot navaja spletni portal Klix.ba, ga v kalni Drini še vedno niso našli, čeprav pri njegovem iskanju sodelujeta dve skupini potapljačev. Predsednik občine Mali Zvornik Zoran Jevtić je za spletni portal poudaril, da so pri skokih z mostu na Drini angažirali podjetje Euro Security iz Beograda in da so imeli reševalci, ki so bili razdeljeni v dve skupini, vse potrebne licence za reševanje. Sedaj ugotavljajo, kako je prišlo do incidenta.

Iz podjetja Euro Security pa so za omenjeni spletni portal povedali, da njihovi reševalci niso bili ustrezno razporejeni in da je zato najverjetneje prišlo do utopitve skakalca.

"Dve ekipi sta bili angažirani za reševanje in če bi bili postavljeni tam, kjer bi bilo potrebno, verjetno ne bi prišlo do utopitve. Čoln z reševalci je bil premaknjen, pravilo pa je, da reševalci skočijo v vodo pet sekund po tem, ko skakalec ne izplava na površje," so po navedbah STA sporočili iz podjetja.

Jevtić je še povedal, da je družina Beuca danes obiskala kraj nesreče in da so jim izrazili sočutje. Ob tem srbski mediji poročajo, da naj bi svojci napovedali tožbo. Kraj tragične nesreče naj bi si danes ogledali tako mati kot sestri pokojnega, družina pa meni, da so bili reševalni čolni predaleč in da jih je bilo premalo. »Skakal je s skoraj vseh mest v Sloveniji, v Mostarju trikrat. V soboto je odpovedal skok v Jajcu zaradi varnosti,« je za Blic.sr dejala mati 34-letnika.

Skoke so z mostu v Zvorniku izvajali v okviru kulturnega festivala, prijavljenih pa je bilo 15 skakalcev iz Nemčije, Slovenije, Srbije in BiH. Po izginotju Slovenca so tekmovanje prekinili.

‹ nazaj

Komentarji (12)

8.8.2016OceniEh 
Primer niti raziskan še ni, trupla niti našli še niso, pa zveste od družine le, da bodo tožili?
9.8.2016 3 (3) (0)Ocenizvornik 
POŠTOVANI , U ZVORNIKU JE VELIKA TUGA , NAROD JE RAZOČARAN I U NEVJERICI ŠTA SE DESILO . VELIKA BOL JE KOD SVAKOG ČOVJEKA , JA SAM SVE GLEDAO I JEDINO MOGU REĆI DA OVO NE TREBA DA PROĐE NEKAŽNJENO , KRIVCI MORAJU ODGOVARATI . POZZZ OD GRAĐANA ZVORNIKA , KOJI SIGURNO OVE DANE PROVODIMO SA BOLOM I TO ZAISTA SA VELIKIM BOLOM .
9.8.2016Ocenismart 
Zgodila se je katastrofa. Na tožbo pa naj družina raje pozabi. Tam je še večji balkan kot pri nas in jim ne bi nikoli uspelo
9.8.2016 2 (2) (0)Ocenibine 
V Bosni je dovoljeno skakati le na glavo, saj se sicer lahko poškoduješ. Je pa malo čudno, da greš skakat z mosta potem pa tožiš nekoga drugega ker si se razbil.
9.8.2016Oceniff 
Ne vem zakaj ste zbrisali moj komentar, poglejte prispevek 17. sekundo, pa boste videli, da je bil-a še nekdo v vodi. Reševalci so bili v par sekundah pri njemu.
9.8.2016Ocenidule 
Vse tole je splet čudnih okoliščin. Vsakdo se verjetno ne kar ne ubije, če ni ravno skok 100% dovršen. Reševalci niso vedeli, kaj bi tam na vodo sami s sabo. Če rešuješ človeka iz vode, pač ne moreš imeti gor rešilnega jopiča, če treba ponj v globino. Potapljač, bi ga moral čakati v vodi, da takoj ukrepa. Če je to reševalec v 17. sekundi, potem bi ga prijel in rešil. Kaj bo tožba, podpisal je lastno odgovornost, ki verjetno vključuje tudi "nesposobnosti" onih spodaj. Odvisno kako je sedaj ta podpis "močan". Je pa dejstvo, da ga bilo kaka tožba ne bo vrnila. Ni ga več. R.I.P..
9.8.2016Ocenijuka 
očitn je da ga je neki povleklo nazaj v vodo...poglejte to ce boste razumeli...po mojem v tem leži resnica..http://www.zonasumraka.net/zvornicko-jezero-staniste-dzinovskih-somova-koji-nasrcu-na-decu/
9.8.2016 1 (1) (0)Ocenijuka 
http://www.zonasumraka.net/zvornicko-jezero-staniste-dzinovskih-somova-koji-nasrcu-na-decu/
9.8.2016Oceniffl 
@juka, točno to, somi ulovljeni v Zvorniku so bili dolgi tudi 5 m in točno ta žival v 17. sekundi posnetka povleče nesrečnega skakalca proti dnu.
10.8.2016Oceniffl 
Analiza posnetkov Nekateri pazljivejši opazovalci so ugotovili, da je pod njim v zadnjih trenutkih bilo videti temno senco, zato je na dan prišlo vprašanje, ali ni bil za njegovo smrt kriv som. Znano je, da na tem predelu Drine somi kopalce večkrat potegnejo s seboj na dno, zato je mogoče, da je ista usoda doletela nesrečnega Andreja. Grabežljivi som Da gre za verjetno teorijo je potrdil tudi izkušeni ribič Adam Španić (73), ki je s to vrsto ribe dobro seznanjen. »To je nevarna riba, še posebej, kadar je velika. Somi so grabežljivke in lovijo vse, kar se znajde v njihovi bližini,« je dejal. »Sodeč po posnetkih sumim, da jih je bilo celo več. Povsem mogoče je, da so jih privabili predhodni skakalci.«

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava