ostali športi

Novomeščana na evropsko mladinsko prvenstvo v šahu

12.8.2016 | 09:00 | J. A.

Vid Dobrovoljc (na levi) in Maj Zirkelbach (na desni) (Foto: ŠD Krka Novo mesto)

Vid Dobrovoljc (na levi) in Maj Zirkelbach (na desni) (Foto: ŠD Krka Novo mesto)

Novo mesto - Mlada novomeška šahista Vid Dobrovoljc in Maj Zirkelbach se v naslednjih dneh odpravljata na posamično evropsko mladinsko prvenstvo v šahu, ki bo v drugi polovici avgusta potekalo v češki Pragi, je sporočil predsednik ŠD Krka Novo mesto Robert Rudman.

Julija sta oba tekmovala na ekipnem evropskem mladinskem prvenstvu in s slovensko reprezentanco osvojila deveto mesto, tokrat pa ju čaka še bolj zahteven posamičen nastop. Vid bo nastopal med fanti do 16 let, kjer je prijavljenih kar 130 tekmovalcev, Maj pa med fanti do 18 let, kjer ga čaka 113 nasprotnikov. Med napornim prvenstvom bodo šahisti odigrali devet partij, od katerih lahko vsaka traja več kot šest ur.

Vid Dobrovoljc bo na tem tekmovanju prvič nastopil s šahovskim naslovom FIDE mojstra, ki ga je osvojil konec julija. Z uspešnimi nastopi na zadnjih prvenstvih je namreč presegel mejo 2.300 točk mednarodnega ratinga in je trenutno najmlajši Slovenec s tem naslovom, hkrati pa tudi edini FIDE mojster v Šahovskem društvu KRKA Novo mesto, dodaja Rudman.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava