kronika

Gorel tuj avtobus s potniki; danes brez elektrike

26.8.2016 | 07:10 | M. K.

Gorel tuj avtobus s potniki; danes brez elektrike

Minulo noč ob 1.14 uri je na dolenjski AC pri Podsmreki, občina Ivančna Gorica, gorel tuj avtobus, na katerem so bili potniki. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stična, ki so vozilo pogasili. Potniki so sami pravočasno zapustili avtobus. DARS je priskrbel nadomestni prevoz in potnike umaknil na varno z AC.

Poškodba pri spravilu lesa

Ob 15.26 se je na pobočju Pasje gorice, občina Ivančna Gorica, pri spravilu lesa v gozdu poškodoval občan. Gasilci PGD Stična in Šentvid pri Stični so občana rešili, ker mu je med hlodovino stisnilo nogo, mu nudili prvo pomoč ter občana prepeljali do mesta kjer so ga prevzeli reševalci ZD Ivančna Gorica.

Pogorela vikend hišica

Ob 19.59 je v naselju Kamno Brdo, občina Ivančna Gorica, gorela s slamo pokrita vikend hišica površine okoli 15 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Vrh nad Višnjo Goro, Višnja Gora in Stična so požar pogasili, s termo kamero pregledali požarišče in pogasili še nekaj dodatno odkritih žarišč ter aktivirali dežurno službo Elektra Ljubljana, ki je poskrbela za odklop objekta iz električnega omrežja. Vzrok požara, ki je objekt v celoti uničil bodo raziskali policisti.

Drevo na električne vodnike

Včeraj ob 19.49 uri je v Berčicah v Metliki drevo padlo čez cesto na električne vodnike. Posredovali so delavci Komunale Metlika in Elektra Ljubljana.

Nadležni sršeni

Ob 19.59 so gasilci GRC Novo mesto posredovali na Jerebovi ulici v Novem mestu, kjer so na podstrešju stanovanjske hiše odstranili sršenje gnezdo.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes od 7.30 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP CEROV LOG, TP MIHOVO, TP GOR. IVAN DOL.

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo od 7.00 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RIHPOVEC med 7.00 in 7.30, TP GRIVEC med 7.45 in 8.15, TP ŠENTJURIJ med 8.30 in 9.00, TP KAMENJE med 9.30 in 10.00, TP HMELJČIČ, TP GLOBOŠKA GORA, TP CEROVEC PRI TREBELNEM ter TP BREZJE PRI TREBELNEM med 11.00 in 14.00.

Nadzorništvo Metlika obvešča, da bo od 8.00 do 11.00 prekinjena dobava odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP CENTER GRADAC, tokokrog Križan.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 9.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SMOLENJA VAS 1;

- od 12.00 do 14.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VIDMARJEVA.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na območju nadzorništva Brežice na območju TP Sobenja vas izvod Globočice med 8. in 10. uro in Obrežje Kalin izvod Slovenska vas P.Z. med 11. in 13. uro.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava