kolesarstvo

Jeralič včeraj v Riu deseti na kronometru, danes še cestna dirka

15.9.2016 | 09:00 | M. Ž.

Primož Jeralič (Foto: J. A., arhiv DL)

Primož Jeralič (Foto: J. A., arhiv DL)

Rio de Janeiro - Slovenski kolesar Primož Jeralič iz Ivančne Gorice, član Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je včeraj na paraolimpijskih igrah v Riu opravil svoj prvi nastop. V kronometru je bil v svoji kategoriji H5 deseti, zmagal je Italijan Alex Zanardi.

Kot novinec na največjih tekmovanjih in v družbi izkušenih tekmecev je Jeralič predvsem iskal potrditev svojih ciljev in želja pred dirko, po opravljenem 20-kilometrskem kronometru na zelo zahtevni progi z nekaj ostrimi zavoji in močnim vetrom, ki je tekmovalce oviral v eni strani vožnje, pa je bil zadovoljen z doseženim, je poročala STA.

»Na progo smo bili pripravljeni, tudi na te vremenske razmere. Pričakovali smo veter iz smeri Atlantika in prve štiri kilometre je bil veter bočen, tudi hitrosti so bile konstantne, okrog 45 km/h. Nazaj pa je bil veter v prsi, moral si zelo garati za 33 km/h. S svojim premiernim nastopom sem zalo zadovoljen, pokazalo se je, da sva s trenerjem dobro delala. Moj čas šele prihaja,« je kronometer ocenil paraolimpijec in med drugim dodal: »Kar sem rekel, sem uresničil. Moj maksimalni utrip je bil 208, kar pomeni, da sem dal vse od sebe. Pokazala se je dobra fizična pripravljenost, komaj čakam nadaljevanje.«

Danes ga ob 14.30 čaka naslednja preizkušnja - cestna dirka, tako da je bilo zelo malo časa za pripravo nanjo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava