dolenjska

FOTO: Buče velikanke čez dober teden na tehtnico

15.9.2016 | 15:30 | J. A., foto: osebni arhiv

FOTO: Buče velikanke čez dober teden na tehtnico
FOTO: Buče velikanke čez dober teden na tehtnico
FOTO: Buče velikanke čez dober teden na tehtnico
FOTO: Buče velikanke čez dober teden na tehtnico

Velika Ševnica - Prihodnjo soboto bo v Mozirskem Gaju 6. državno prvenstvo za najtežjo bučo v državi, na katerem bo s svojo velikanko tekmovala tudi družina Lovše z Velike Ševnice pri Trebnjem. Lovšetovi se z vzgojo buč velikank ukvarjajo že nekaj let, so tudi nosilci aktualnega državnega rekorda, saj je njihova buča pred dvema letoma tehtala norih 657 kilogramov. Njihova letošnja buča, ki bi utegnila postati celo nova slovenska rekorderka, je pred nekaj dnevi imela 620 kilogramov.

»Še vedno raste in do tekmovanja v Mozirju bo sigurno še kar precej pridobila,« je za Dolenjski list povedala Nina Lovše in izpostavila, da je glavni »bučman« v njihovi družini njen soprog Janko.

Lovšetovi, ki se zadnja leta sicer ukvarjajo tudi z vrtnarstvom, so spomladi posadili tri buče, ki so bile deležne posebne nege, da bi jeseni vsaj katera od njih lahko sodelovala na tekmovanju. »Ena je nehala rasti, druga je počila pri 572 kilogramih in tako nam je ostala samo ena, s katero lahko gremo v Mozirski Gaj,« je pojasnila Lovšetova, ob tem pa omenila, da na Dolenjskem nimajo tako velike buče le oni, ena raste tudi pri Urošu Fifoltu iz Koroške vasi. »Prijatelji smo, njegovega znanja ne gre zanemarjati, ker je bil lani na državnem prvenstvu drugi, pa se je z bučami takrat šele začel ukvarjati,« na koncu doda sogovornica.

V prilogi objavljamo lanske rezultate iz Mozirskega Gaja.

‹ nazaj

Galerija (7)

lovse001
lovse002
lovse003
lovse004
Tako se je spomladi vse skupaj začelo.
lovse006
lovse007

Komentarji (1)

20.9.2016OceniMarjan 
Kam ste padli mediji da objavljate take neumnosti. Pišite raje kako je gospod s to bučo nafotral 100 lačnih ust ali zaposlili 10 ljudi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava