kronika

S streljanjem z zračno puško v okna ustrahoval ljudi

13.10.2016 | 14:05 | M. Ž.

48-letni moški je med drugim kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev, da povzroči udar elektrike in poškoduje osebo, ki bi vstopila skozi vrata. (Foto: PP Krško)

48-letni moški je med drugim kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev, da povzroči udar elektrike in poškoduje osebo, ki bi vstopila skozi vrata. (Foto: PP Krško)

Krško - Krški policisti na podlagi odredbe sodišče včeraj opravili hišno preiskavo pri 48-letnemu osumljencu, ki je v okolici Krškega z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Med hišno preiskavo so našli in zasegli zračno puško ter več predmetov, ki izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v stanovanjsko hišo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Ob prihodu policistov se je 48-letnik skrival v stanovanjski hiši, zato so morali na silo vstopiti vanjo. Moški je kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, pod vrata namestil kovinsko mrežo, ki jo je prav tako povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev, da povzroči udar elektrike in poškoduje osebo, ki bi vstopila skozi vrata. Ob vstopu se nihče od policistov k sreči ni poškodoval, saj so uporabili ustrezna zaščitna sredstva. Tudi na dvorišču stanovanjske hiše so policisti našli nevarne ovire, saj je bilo nastavljenih več desk z žeblji in orodje z nameščenimi električnimi vodniki.

Možaka so policisti odpeljali v prostore za pridržanje in ga s kazensko ovadbo so ga danes privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi sumov kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, tatvin in velike tatvine.

‹ nazaj

Komentarji (4)

13.10.2016Ocenistop nasilnežem 
To pa res mora biti eno totalno budalo, ki se mu je že zdavnaj skisalo. Čim prej za rešetke z njim in naj tam eksperimentira ko se bo kdo od zadaj priklopil na njega.
13.10.2016Ocenierik 
ne ne to ni normalno
13.10.2016OceniJanez 
Še en udbaš
14.10.2016 3 (3) (0)Ocenisuit 
Je pa moral parkrat gledat "Sam doma"

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava