posavje

Akcija zbiranja še uporabnega in trgovina podarjenega Stara šola

23.10.2016 | 18:00 | M. Ž.

Stara šola (Foto: Knof)

Stara šola (Foto: Knof)

Brežice - Socialno podjetje Knof v Brežicah jutri začenja 12-dnevno zbiralno akcijo še uporabnih predmetov, ki jih bodo pripravili za nadaljnjo prodajo po simboličnih cenah. V nekdanjem brežiškem dijaškem domu bodo nato 10. novembra odprli trgovino podarjenega Stara šola, je direktorica posavskega Knofa Mojca Žganec Metelko povedala za STA.

Dejala je, da bodo v okviru dobrodelne akcije zbiranja podarjenih in še uporabnih predmetov pri brežiški knjižnici v nekdanjem dijaškem domu vsak delavnik do 4. novembra med 8. in 10. uro ter med 15. in 18 uro zbirali tehnične predmete, pohištvo, knjige, igrače, oblačila, obutev in kuhinjske pripomočke.

Podarjeno bodo nato, seveda če bo treba, popravili in pripravili za prodajo po simboličnih cenah, prihodek pa namenili za zaposlitev invalidov in spodbujanje mladih za socialno podjetništvo.

Trgovina Stara šola bo četrta v nizu Knofovih tovrstnih prodajaln, ki so jih do zdaj odprli v Sevnici, Trbovljah in Krškem. Ob tamkajšnjih odprtjih so pripravili tudi podobne zbiralne akcije, domačini pa lahko še uporabne premete v njih oddajajo vsakodnevno. Trgovine so sicer naletele na dober odziv, v vseh treh skupaj pa na leto zberejo približno 40 ton še uporabnih predmetov, je poročal STA.

Brežiško trgovino Stara šola bo 10. novembra ob 11. uri odprl brežiški župan Ivan Molan.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava