dolenjska

Šentjernejčani kasaško sezono zaključili z zmago

25.10.2016 | 10:15 | L. M.

Helmut in Silvo Bučar sta v nedeljo Šentjernejčanom prinesla zmago. (Foto: Anja Medle)

Helmut in Silvo Bučar sta v nedeljo Šentjernejčanom prinesla zmago. (Foto: Anja Medle)

Šentjernej - Preteklo nedeljo je Kasaški klub Stožice Ljubljana organiziral zaključne dirke letošnje kasaške sezone. Na sporedu je bilo osem točk, vključno z državnim prvenstvom za 2-letne kasače in finalem Tour trotteur français Slovenie. Kot sporoča Lana Zrinjanin, je šest zmag romalo v Kasaški klub Ljutomer, po ena pa v KD Slovenske Gorice Lenart in Klub za konjski šport Šentjernej. Šentjernejske barve je zastopalo 15 konj kasačev.

V prvi točki sporeda, avtoštartu za 3- so 6-letne slovenske kasače z zaslužkom do 800 evrov, sta Loving Lolo in Lana Zrinjanin zasedli 4. mesto. V finalu Tour trotteur français Slovenie je Anita (FR) na vajetih Vita Šadla v cilj prispela peta. V 7. točki sporeda, avtoštartu za 3- do14-letne EU kasače z zaslužkom do dva tisoč evrov, je Helmutu (AT) na vajetih Silva Bučarja v sami končnici dirke za smrček uspelo premagati letos odličnega Udar's (IT) in Iva Dovžana. 3. mesto je pripadlo Voju Maletiću in Felixu (AT), 5. mesto sta si privozila Camila in Aleš Košak. V glavni točki dneva je slavila Iskra KP na vajetih Dušana Zorka iz KK Ljutomer z novim rekordom prvenstev za 2-letne kasače – 1.17,5 na razdalji 1.600 metrov.

Večina konj kasačev bo zdaj imela zasluženi počitek, nekateri se bodo morda še udeležili dirk v tujini. Ob zaključku letošnje sezone Klub za konjski šport Šentjernej 13. novembra organizira revijalne Martinove dirke in druženje na hipodromu Šentjernej. Vstop bo prost, za hrano in pijačo pa poskrbljeno.

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.10.2016Ocenidirkač 
narbul da organizirate dirke lastnikov konj, ki so uslužbenci v Krki, tam je še dnar .....hahahahaha

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava