dolenjska

Napad na župana; Zloraba položaja; Zakaj je bilo potrebno vrniti evropska sredstva?

26.10.2016 | 18:00

Napad na župana; Zloraba položaja; Zakaj je bilo potrebno vrniti evropska sredstva?

Prejšnji četrtek so Romi iz Dobruške vasi dobili od vlade obljubljene cisterne za pitno vodo, davek zanje pa je moral plačati škocjanski župan Jože Kapler. O tem in o drugih temah pišemo v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

ŽUPANU PREBIL USTNICO

Župan občine Škocjan Jože Kapler je bil zaradi vode tarča fizičnega napada. Eden od Romov ga je zaradi razburjenja ob postavitvi vladnih cistern za vodo udaril in mu prebil ustnico. Posredovala je policija, o incidentu pa podrobneje poročamo v Dolenjskem listu.

OŠKODOVANJE SKLADA ZA DVA MILIJONA EVROV?

Prejšnji teden je na zatožno klop novomeškega okrožnega sodišča sedla nekdanja vršilka dolžnosti direktorice Sklada za financiranje razgradnje NEK Ksenja Žnideršič Planinc. Obtožena je, da je v času opravljanja funkcije zlorabila svoj položaj in družbo oškodovala za okoli dva milijona evrov. Kaj ji očitajo v obtožnici in kako bo z nadaljevanjem sodnih postopkov, poročamo v tiskani izdaji našega časopisa, kjer smo se dotaknili tudi obsojencev, ki se iz različnih razlogov izogibajo zaporu.

ZAKAJ SO MORALI VRNITI DENAR?

Znamenito gostišče Tri lučke s Sremiča nad Krškim, ki je bilo nekoč eno najbolj znanih daleč naokrog, je desetletje klavrno propadalo, lučka upanja pa je znova zagorela pred dvema letoma, ko je gostišče začelo dobivati novo podobo. Načrti Brežičanov, Igorja in Andreje Zorko so bili smeli, tudi s pomočjo evropskih sredstev sta jih začela uresničevati, voljo pa je vzela birokracija, zaradi katere sta morala pridobljen denar vrniti. Zakaj in kako naprej, preberite v časopisu Dolenjski list.

ZAHTEVA PO VIŠJIH PLAČAH

Največji industrijski sindikat v Sloveniji – Sindikat kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI), ki šteje okoli 30.000 članov – bi rad do 15. novembra letos zaključil pogajanja o spremembah tarifnega dela treh panožnih kolektivnih pogodbah. Možnosti za to so minimalne, saj se pogajanja v resnici šele prav začenjajo. SKEI predlaga dvig osnovnih minimalnih plač za elektroindustrijo, kovinsko industrijo in za industrijo kovinskih materialov in livarn.

TA TEDEN PRILAGAMO ŽIVO

Več preberite v Dolenjcu, ki mu je tokrat priložena Živa, v njej pa preberite zanimiv intervju z Jožetom Podržajem, ki je tri desetletja delal v največjem slovenskem zaporu na Dobu (od tega 17 let kot direktor), zadnji dve leti in pol pa je na čelu Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (UIKS), o prizadevanjih Zveze Sonček, ki se že vrsto let zavzema za to, da bi vsi predšolski in šoloobvezni otroci obiskovali vrtce in šole domačega šolskega okoliša, ne glede na njihove sposobnosti, telesne omejitve ali manjše intelektualne zmožnosti in še mnogo več.

Ne pozabite, četrtek je dan, ko nagradimo najboljše in zadovoljimo najzahtevnejše bralce!

‹ nazaj

Komentarji (1)

27.10.2016OceniRomkinja 
Ko sem prebrala članek sem v skrbeh, ker imamo tako nesposobne ljudi na vodilnih mestih. Izgleda da vsak poskrbi za sebe. Odgovornosti ni nobene.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava