gospodarstvo

Rasto Oderlap je novi predsednik nadzornega sveta Adrie Mobil

27.10.2016 | 16:10 | M. L.-S.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - Nadzorniki novomeške Adrie Mobil, ki so se po odstopu predsednika nadzornega sveta Branka Kalpiča in nedavnem imenovanju Marka Kryžanovskega za novega člana, danes sestali na svoji prvi seji, so za predsednika nadzornikov izbrali dozdajšnjega člana Rasta Oderlapa. Kot poroča STA, tričlanski nadzorni svet Adrie Mobil, ki ga poleg Oderlapa in Kryžanovskega sestavlja še predstavnik zaposlenih Janez Kastelec, je sicer obravnaval zgolj tekoče zadeve.

Na Adriini nedavni skupščini so na mesto dotedanjega nadzornika in predsednika Kalpiča imenovali Kryžanowskega, sicer nekdanjega prvega moža Petrola. Ker naj bi po njegovem imenovanju med nadzorniki družbe prevladala stran ljubljanske družbe ACH, so se, kot poroča STA, okrepile neuradne informacije, da namerava lastnik ACH prevzeti nadzor nad Adrio Mobil in dolgoletno generalno direktorico in solastnico Adrie Mobil Sonjo Gole zamenjati.

Po poročanju STA je sindikalni predsednik Adrie Mobil Ramo Čivović pred tednom dni opozoril, da so Goletovo zaposleni v primeru njene zamenjave pripravljeni braniti in tudi stavkati. Dodal je, da jo podpirajo pri njenem delu in zavzemanju, da Adria Mobil ostane v dolenjskih rokah, ter da je predvsem Goletova zaslužna za izreden razvoj in prodor tega podjetja.

Adria Mobil, ki je eden vodilnih evropskih proizvajalcev počitniških prikolic, avtodomov in mobilnih hišic, je prvo polletje kot skupina zaključila s 13,99 milijona evrov čistega dobička, kar je 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, matična družba pa je v enakem obdobju čisti dobiček povečala za 29 odstotkov na 8,38 milijona evrov. Višji so bili tudi prihodki, ki so na ravni skupine in družbe narasli za 23 odstotkov.

Skupina je ob polletju zaposlovala nekaj manj kot 1530 ljudi. V prvih šestih mesecih so na novo zaposlili nekaj več kot 230 ljudi, od tega skoraj 180 v matični družbi.

Adria Mobil je sicer, kot poroča STA, septembra objavila, da jo je družba ACH obvestila o začetku pregleda strateških povezav in morebitni prodaji njihovega 99,72-odstotnega deleža v podjetju. Goletova je ob tem poudarila, da je lastnik odločitev o prodaji očitno že sprejel, hkrati pa je opozorila na neprimernost takšnega prodajnega postopka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava