kronika

FOTO: Ob blokih zazijala tri metre globoka luknja

21.11.2016 | 11:45 | Tekst in foto: J. A.

FOTO: Ob blokih zazijala tri metre globoka luknja
Roman Makše

Roman Makše

FOTO: Ob blokih zazijala tri metre globoka luknja

Novo mesto - Nedavno deževje je po številnih krajih prineslo kup nevšečnosti (od poplavljenih cest do meteorne vode v objektih), v novomeškem blokovskem naselju na Ulici Slavka Gruma pa je včeraj opoldne zazijala ogromna jama.

"Opazila jo je ena gospa, ki je tam sprehajala psa," je pojasnil Milan Tripič, ki živi v enem od blokov v bližini tiste luknje na robu naselja.

Včeraj so gasilci GRC Novo mesto jamo zaščitili z deskami, okoli pa napeljali opozorilni trak, danes zjutraj smo se na tistem mestu srečali z Romanom Makšetom iz Komunale Novo mesto.

"Prišel sem, da si ogledam situacijo in podam oceno," je rekel, dvignil deske in začel analizirati notranjost.

"Kaže, da tole ni v naši pristojnosti," je dejal in pojasnil, da cev, ki jo je mogoče videti v jami, ni od kanalizacije, ampak so po njej speljane meteorne vode, kar v praksi pomeni, da so za sanacijo pristojni v podjetju CGP.

"Takšnih podorov zemlje je malo, se je pa ravno v tej ulici pred časom zgodilo nekaj podobnega," je dodal Makše.

Večina stanovalcev na Ulici Slavka Gruma, s katerimi smo govorili danes, sploh ni vedela, da imajo v naselju okoli tri metre globoko jamo s premerom enega metra. "Tukaj je verjetno teren tak, da se poseda, poglejte na parkirišče, tam je asfalt ves vegast," je rekel eden od njih.

‹ nazaj

Galerija (5)

Milan Tripič živi v enem od bloku v bližini luknje.
udor011
udor014
Roman Makše iz Komunale Novo mesto
udor018

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava