kronika

Obtoženi Brezar trdi, da ni ustrelil Pirca

19.12.2016 | 14:10 | J. A.

Sandrijel Brezar

Sandrijel Brezar

Marko Štamcar

Marko Štamcar

Tožilstvo in pooblaščenec oškodovane družine

Tožilstvo in pooblaščenec oškodovane družine

Novo mesto - Konec julija je po streljanju v novomeškem romskem naselju Šmihel umrl Rudi Pirc – Buco. Eno uro po dogodku so policisti prijeli domnevnega strelca, ki pa trdi, da tega ni storil.

»Nimam kaj priznati, ker ga jaz nisem ustrelil, tisti, ki ga je, je doma,« je na novomeškem sodišču danes odločno rekel 18-letni Sandrijel Brezar. Obtožen je uboja svojega soseda Rudija ter poskusa uboja njegovega 20-letnega sina Primoža. Slednji je usodne noči poskusil rešiti očeta in prestregel dva strela.

Višji državni tožilec Bojan Avbar je na predobravnalnem naroku v primeru priznanja krivde za Brezarja predlagal 11 let in 11 mesecev zapora, pri čemer bi se v kazen štel tudi čas, ki ga je oče dve leti starega otroka preživel v priporu.

Kot rečeno, obtoženi krivde ni priznal, saj je prepričan, da so ga tisti, ki so rekli, da je streljal on, z nekom zamenjali. Njegov zagovornik Marko Štamcar je predlagal, da sojenje poteka pred senatom.

Prva obravnava bo 12. januarja, obeta se jih še več, zaslišali bodo ogromno prič, pa tudi sodnih izvedencev in strokovnjakov iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

‹ nazaj

Komentarji (1)

23.12.2016Ocenišošonka 
seveda se ni,sam se siromak,ja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava