kronika

Na urgenco zaradi prsta. Iz Save potegnili poginulo ovco 

19.2.2017 | 18:30 | J. A.

Foto: S. M., arhiv DL

Foto: S. M., arhiv DL

Danes ob 10.38 si je v Šentrupertu delavec pri delu v proizvodnem podjetju poškodoval prst. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so ga oskrbeli in odpeljali v Urgentni center Novo mesto.

Ob 8.23 so v naselju Rožno na območju Krškega našli topovsko granato, kalibra 75 mm, ostanek iz druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske sta nevarno najdbo odstranila ter varno uskladiščila.

SPET POGINILI ČAPLJI

Ob 12.50 je občan v potoku Radulja pri Šmarjeti v občini Šmarješke Toplice opazil poginulo čapljo. Poklicni gasilci GRC Novo mesto so jo izvlekli iz potoka, na bregu pa jo je prevzel dežurni delavec Veterinarsko higienske službe.

Dobro uro kasneje so poginulo čapljo opazili tudi v naselju Dolnje Brezovo v sevniški občini. Tudi v tistem primeru so obvestili delavca Veterinarsko higienske službe.

IZ SAVE POTEGNILI OVCO

Ob 15.32 so v naselju Orehovo na območju občine Sevnica gasilci PGD Sevnica pomagali dežurnemu delavcu Veterinarsko higienske službe, saj je bilo treba iz reke Save izvleči poginulo ovco.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava