namig za premik

17. pohod po vinskih goricah, zbor pri gostišču Felicijan - PRESTAVLJENO

27.4.2017 | 13:00

Žal je vremenska napoved za dan napovedanega 17. pohoda po vinskih goricah Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj, sprva načrtovanega v četrtek, 27. aprila, vse prej kot optimistična. Potrditev smo pravkar dobili še od dežurnega prognostika. Za Posavje, pravzaprav kar za celo Slovenijo, je sploh popoldan napovedano vetrovno, deževno in hladno vreme.

Organizatorji želimo, da se na naše vabilo pohodniki odzovete v čim večjem številu, kar v dežju in vetru težko pričakujemo. Nadalje je naš cilj, da pohod izvedemo varno, gostiteljem omogočimo, da nas postrežejo in sprejmejo v svojih zidanicah ter da srečanje zaključimo z lepimi utrinki, ki nam bodo ostali še dolgo v spominu.

Iz tega razloga smo se po temeljitem razmisleku odločili, da pohod prestavimo. V celoti, kot smo načrtovali, ga bomo izvedli v soboto 13. maja. Začetek pohoda bo pri Gostišču Felicijan v Dol. Boštanju, ob 13. uri.

Upamo seveda, da nam bo tokrat vreme bolj naklonjeno. Trasa pohoda je dolga okvirno 6 km. Po kratkem sprehodu ob Mirni do potoka Grahovica se bomo po gozdu povzpeli do vinske gorice Ravne, od tam pa čez Vrh pri Boštanju do Dobja (tj. mimo Gostišča Dolinšek). Ob poti nas bodo, kot običajno, sprejeli člani našega društva. Po topli malici v Dobju bo organiziran avtobusni povratek proti Boštanju, Sevnici in Blanci.

Vljudno vabljeni 13. maja in hvala za vaše razumevanje!

UO Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj

‹ nazaj