gospodarstvo

V Revozu še niso usposobili računalnikov

14.5.2017 | 10:20 | J. A.

Foto: BDG; arhiv DL

Foto: BDG; arhiv DL

Novo mesto - Že včeraj smo poročali o tem, da je tarča kibernetskega napada z izsiljevalskim virusom, ki je v noči s petka na soboto prizadel ustanove in podjetja v 99 državah po svetu, postal tudi novomeški Revoz. Zaradi tega se je ustavilo delo v nočni izmeni, delali niso včeraj, kaj bo jutri, še ni jasno.

"V Revozu skupina sodelavcev še vedno dela na odpravi posledic napada na informacijski sistem. Zaenkrat še ne moremo potrditi, ali bo v ponedeljek, 15. maja, proizvodnja stekla v dopoldanski izmeni. Tudi za oceno škode je še prezgodaj," je danes za Dolenjski list povedala vodja službe za odnose z javnostmi v novomeškem Revozu Nevenka Bašek Zildžović.

Kot je bilo že povedano, so se računalniki zaklenili, na njih pa se je pojavilo obvestilo o napadu v srbohrvaškem jeziku in zahteva po odkupnini za njihovo vnovično delovanje v virtualni valuti bitcoin v vrednosti 300 ameriških dolarjev. Po treh dneh se ta vrednost podvoji, po sedmih dneh pa bodo datoteke izbrisane, če se odkupnina ne plača.

‹ nazaj

Komentarji (3)

14.5.2017OceniJoži 
Nemoreš tko člouk.
14.5.2017OceniKr en 
Joj.....joj.... Kako napačne informacije zaokrožijo po vseh medijih...... Računalniki se niso zaklenili ampak so se upočasnili in blokirali na momente..... Dokler niso v Franciji resetiral sistema in pol se je sesulo dokončno....Napis je bil kar v angleščini, so pa na enem računalniku kliknili na prevod v hrvaščino ker angleško niso dobr razumeli prebrat.... ;) In dopoldanska izmena je prišla v službo, čeprav je bilo že jasno ponoči da ne bodo nič zrihtal par dni..... V pondelk bodo mogoče le zalaufal..... Aja pa na udaru je bila predvsem montaža, karosernica in lakirnica delali skoraj nemoteno......
14.5.2017–1 (0) (1)Ocenilujz 
Kaj je 300 dolarjev za Revoz naj plačajo pa bo vse ok

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava