dolenjska

FOTO: Podtalnica v Lokah pri Zalogu je močno onesnažena

4.8.2017 | 11:45 | S. G.

FOTO: Podtalnica v Lokah pri Zalogu je močno onesnažena
FOTO: Podtalnica v Lokah pri Zalogu je močno onesnažena

Loke, Zalog - Predstavnik Regijskega društva ekološkega gibanja (RDEG) Ivančna Gorica Aleš Plut, ki s Civilno iniciativo Zalog Loke in krajani tega območja že nekaj časa opozarja na katastrofalne ekološke razsežnosti požara v Zalogu, nam je posredoval fotografije, ki pričajo o tem, kako močno onesnažena je podtalnica v Lokah pri Zalogu.

"Sokrajanu iz Lok in članu RDEG Ivančna Gorica iz vodnjaka pri reki Krki priteče strupena, zelo smrdeča tekočina (kot pogorišče na nekdanji opekarni), črna kot oglje. Poprej, pred vaškim vodovodom, je bila tam noter čista voda, ki so jo domači pili!" nam je sporočil in dodal, da bodo hkrati s prijavo na pristojne institucije tudi medijem naknadno poslali zapisnik ekološke patrulje.

"Vsi vodnjaki na tem območju, ki še obstajajo, so za časa našega življenja neuporabni! Uničeni! Odgovorni bodo plačali!" je še odločno zapisal Plut.

‹ nazaj

Galerija (5)

voda plut 1
voda plut 2
voda plut 3
voda plut 4
voda plut 5

Komentarji (9)

4.8.2017OceniStojan 
Upal bi si trditi, da je bilo še včeraj pri dnevniku prispevek, da voda ni bila kontaminirana in da ravno tako ta umazanija ni prišla v Krko. So baje pa našli na pogorišču ostanke zdravil. Sedaj pa pridete ven s tem člankom? Vprašanje zdaj komu verjeti? Tisto analizo so menda opravile strokovne službe? Po drugi strani gledam te slike? Kaj naj si o vsem mislim? Kaj se dogaja s temi službami, ki so podale nasprotne odgovore v zvezi s tem onesnaženjem voda?
4.8.2017OceniMakarena 
Bravo res. Reciklažno podjetje direktno nad podtalnico.
4.8.2017OceniMarija 
Res katastrofa, ampak Straža z širšo okolico tudi prej ni bila pretirano "ekološka", saj je to področje intenzivnega kmetijstva, kar vejo povedati tudi na izpostavi KSS Straža. Najbrž bo treba malo pogledati vase in si zamisliti, saj nerazredčena in nepredelana gnojnica, pescitidi, umetna gnojila ... povzročajo onesnaženje podtalnice, kar je dolgoročna tudi "ekološka bomba" za okolje in ne samo s prstom kazati na druge.
4.8.2017OceniObčina Straža in MOP 
Kje trenutno je na oddihu in se kopa ministrica za okolje?
4.8.2017 2 (2) (0)OceniStane 
V torek sem se bos rekreiral na igriscu pri osnovni soli brsljin. Noge sem imel crne od saj. Po mojem je tam se bolj onesnazeno kot okoli zaloga. Dim ni takoj padel dol ampak sele v dalnji okolici. In tam se igrajo otroci.
4.8.2017–3 (0) (3)OceniKar nekaj a ne 
Kakšno nakladanje o onesnaženju podtalnice ali mislite, da to pride od par litrov vode. Poglejte samo kmete, ki so največji onesnaževalci podtalnice na splošno, ki z miljardo litrov še ne onesnažijo podtalnice, bodite malo resni
5.8.2017OceniKar nekaj jih je plačanih od ekosistemov 
Kam preusmerjaš onesnaženje ti plačanec skorumptirani en. To onesnaženje je prišlo od Ekosistemov. Kaj imajo kmeti pri temu.
5.8.2017–3 (0) (3)OceniKar nekaj a ne 
Upam, da veš, da je naprimer območje Krškega ali za približno 150 Občin Straže onesnaženo z pesticidi in gnojevko. Ne vem kaj je ta tam zlil, tej fantje ne vedo kaj je to onesnaženje podtalnice. To je samo za všečnost enega in istega časopisa lokalnega časopisa. A si mogoče videl kakšen podoben članek v časopisu ala Dnevnik, ki je na nivoju. To vaše pisanje in nakladanje je kot bi koza po plehu scala...
5.8.2017OceniStane 
Bedak.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava