šport

Rezultat sezone za Marka Kumpa

10.8.2017 | 18:40 | S. G.

Na Nizozemskem je Marko Kump danes stopil na drugo zmagovalno stopničko. (Foto: arhiv DL)

Na Nizozemskem je Marko Kump danes stopil na drugo zmagovalno stopničko. (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Slovenski kolesar Marko Kump se je v četrti etapi dirke BinckBank Tour na Nizozemskem izkazal z drugim mestom. Član ekipe UAE Emirates je po 154,2 kilometra v Lanakenu zaostal le za Belgijcem Edwardom Theunsom, tretji je bil še en Belgijec Tim Merlier. Skupno vodstvo je zadržal Švicar Stefan Küng.

28-letni Novomeščan na dirkah svetovne serije tako visoko še ni bil. Pred tem je najboljši rezultat zabeležil letos na uvodu sezone v Avstraliji, ki je bil tretji. V tej sezoni je bil drugi na Veliki nagradi Izole, ki pa je nižjerangirana dirka, še poroča STA.

Poleg Kumpa je na dirki v dresih tujih profesionalnih moštev nastopilo še pet slovenskih kolesarjev. Luka Pibernik je bil na 29. mestu. Grega Bole (oba Bahrain-Merida) pa na 44., oba sta etapo končala v času zmagovalca. Dolenjec David Per (Bahrain-Merida) je bil z zaostankom 1:12 minute 134., Jan Polanc (UAE Emirates) je bil 160. Kristijan Koren je padel, njegova ekipa Cannondale-Drapac je po pregledih v bolnišnici na Facebooku sporočila, da je utrpel izpah rame.

V skupnem seštevku je prednost zadržal Küng, ki ima štiri sekunde prednosti pred Poljakom Maciejem Bodnarjem in pet pred Nizozemcem Tomom Dumoulinom in Saganom. Najboljši od Slovencev v generalni razvrstitvi je Pibernik na 81. mestu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava