mladi dopisnik

Dan odprtih vrat OŠ Milke Šobar – Nataše

21.11.2017 | 15:25 | N. A.

Dan odprtih vrat OŠ Milke Šobar – Nataše

Črnomelj - V četrtek, 16. novembra, smo dan odprtih vrat OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj obeležili s kulturnim dnevom. V desetih raznolikih delavnicah smo se na šoli družili z gostujočimi učenci in spremljevalci iz projekta Video Inclusion ter ostalimi obiskovalci.

Po slavnostnem odprtju smo namenu predali prenovljene prostore v stavbi bivšega dijaškega doma. S pomočjo arhitektke in obrtnikov smo v šestih mesecih prenovili nekaj prostorov v 1. nadstropju stavbe, nabavili pripomočke in opremo ter s tem pridobili: igralno-terapevtsko sobo, sobo za svetovanje in učno stanovanje. Skupna vrednost naložb je dobrih 30.000 evrov.

Prenova je bila financirana iz projektov, ki jih na šoli izvajamo: Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam in Program dodatnega usposabljanja, ki ju sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada. V igralno- terapevtski sobi in sobi za svetovanje bo odslej delovala staršem dobro poznana Svetovalnica, ki nudi pomoč staršem in otrokom iz vseh belokranjskih občin.

Vrednost prvega projekta, v katerem smo vodilni partner in v katerem sodelujemo z OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta, znaša 356.000 evrov. Vrednost drugega projekta, v katerem sodelujemo kot konzorcijski partner, naši šoli do leta 2022 prinaša 57.000 evrov.

Verjamemo, da bodo nove prostorske in materialne pridobitve pripomogle k še kvalitetnejši pomoči otrokom in mladostnikom in celostni podpori družinam v Beli krajini, ki jo nudi OŠ Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja.

‹ nazaj

Galerija (19)

dan odprtih vrat01
dan odprtih vrat02
dan odprtih vrat03
dan odprtih vrat04
dan odprtih vrat05
dan odprtih vrat06
dan odprtih vrat07
dan odprtih vrat08
dan odprtih vrat09
dan odprtih vrat10
dan odprtih vrat11
dan odprtih vrat12
dan odprtih vrat13
dan odprtih vrat14
dan odprtih vrat15
dan odprtih vrat16
dan odprtih vrat17
dan odprtih vrat18
dan odprtih vrat19

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava