posavje

Dekan Fakultete za turizem Brežice ponarejal poslovne listine?

20.12.2017 | 14:50 | S. G.

Boštjan Brumen na inavguraciji v Viteški dvorani brežiškega gradu julija 2015 (Foto: M.L., arhiv DL)

Boštjan Brumen na inavguraciji v Viteški dvorani brežiškega gradu julija 2015 (Foto: M.L., arhiv DL)

Ljubljana, Brežice - Dekan brežiške fakultete za turizem Boštjan Brumen je bil na Okrajnem sodišču v Murski Soboti obsojen zaradi ponareditve poslovnih listin v času, ko je bil glavni tajnik Univerze v Mariboru. Sodba še ni pravnomočna.

Brumnu so po poročanju Dnevnika zaradi ponareditve poslovnih listih izrekli pogojno štirimesečno zaporno kazen z enoletno preskusno dobo, saj naj bi v letih 2009 in 2010 mariborski medicinski fakulteti izstavil tri lažne interne obračune v skupnem znesku prek 300.000 evrov. Brumen je napovedal, da se bo na sodbo pritožil, če bo doživela pravnomočnost, pa bo odstopil s položaja dekana.

Brumen pa se na mariborskem okrožnem sodišču zagovarja tudi zaradi očitka zlorabe uradnega položaja. In sicer gre za očitek, da je z zlorabo uradnega položaja omogočil brezplačne smučarske počitnice na Kopah zaposlenim na univerzi s partnerji, in sicer prav tako v letih 2009 in 2010.

Brumen ima sicer mandat do 7. julija 2019, na merstu dekana Fakultete za turizem Brežice pa je pred dobrima dvema letoma nasledil doc. dr. Božidarja Veljkovića.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava