dolenjska

Vrtec Čebelica v teh dneh pod streho

4.1.2018 | 08:30 | L. Markelj

Nov vrtec v Šentjerneju raste, česar so vsi veseli. (Foto: L. M.)

Nov vrtec v Šentjerneju raste, česar so vsi veseli. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Najpomembnejši projekt šentjernejske občine v letošnjem letu je dokončanje izgradnje novega vrtca Čebelica v Šentjerneju. K sreči dela dobro potekajo in po besedah župana Radka Luzarja zaradi vremenskih razmer le kak teden zaostajajo za načrti. Prvi objekt vrtca je tako v zadnjih tednih dobil streho, tudi med prazniki so delavci opravljali obrtniška dela, vstavljali instalacije, okna, itd.

Kot pravi direktor občinske uprave Samo Hudoklin, računajo, da bo 1. faza vrtca uporabniško dovoljenje dobila do 16. marca. Potem sledi selitev iz bližnjega sedanjega vrtca, ki ga bodo podrli in na istem mestu zgradili drugi del novega. Načrtujejo tudi preselitev otrok iz osnovne enote Muca Copatarica s Trubarjeve ceste, kjer bodo začasno skladiščili še dobro opremo iz starega vrtca. Hudoklin je povedal, da želijo v novem vrtcu en oddelek nameniti tudi med letom vpisanim otrokom v vrtec.

Sicer pa v novi Čebelici ne bo prav nič več prostora kot v sedanjem vrtcu, ker to ni bilo mogoče zaradi zagotavljanja zelenih površin, itd., potreba po varstvu pa se bo glede na vse večje število rojstev v občini najbrž še povečevala. Tako bodo ti problemi še ostali.

‹ nazaj

Komentarji (2)

4.1.2018—   (1) (1)Ocenita 
bravo pa bodo otroci imeli novi vrtec ta oblast je izvedla to investicijo samo načrtovala ga je pa že Hudoklinova
5.1.2018Ocenidolenjc123 
@ta, plačal bo pa vrtec kdo? bivši župan ga bo težko plačal, ker je moral skeširat za luksuzni terenec zase. Pa naj še kdo reče da je v Sloveniji težko, če lahko nekdo, ki pregleduje kanalizacijo, poseduje Mercedesa.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava