dolenjska

Štukljevo leto bo pestro, za začetek novoletni pohod na Trdinov vrh

5.1.2018 | 13:40 | S. G., Foto: arhiv PD Krka Novo mesto

Štukljevo leto bo pestro, za začetek novoletni pohod na Trdinov vrh
Štukljevo leto bo pestro, za začetek novoletni pohod na Trdinov vrh

Novo mesto - Z začetkom leta 2018 je Novo mesto vstopilo v ŠTUKLJEVO LETO, ki bo doseglo vrhunec 12. novembra letos z osrednjo slovesnostjo ob 120. obletnici rojstva someščana in olimpijca Leona Štuklja ter z odprtjem razstave o njegovem življenju in delu v Dolenjskem muzeju.

Štukljevo leto bo pestro, za začetek novoletni pohod na Trdinov vrh

Kot so sporočili iz Zavoda Novo mesto, bodo s sloganom Zdrav duh v Novem mestu nagovarjali Novomeščane vseh generacij, za katere pripravljajo številne dogodke. Podroben koledar dogodkov še pripravljajo in ga bomo posredovali v kratkem.

Prvi izmed takih dogodkov pa se je že zgodil, saj je Planinsko društvo Krka Novo mesto 2. januarja pripravilo tradicionalni novoletni pohod na Trdinov vrh. Po besedah člana društva PD Krka Novo mesto Mateja Kocbeka se je zbralo približno 50 pohodnikov, ki so se iz Gabrja podali na že 26. pohod na Trdinov vrh. Zahtevna blatna pot je bila vse do Gospodične, kjer so jih pričakale planinke s toplim čajem. Po počitku, med katerim so lahko opazovali čudovit razgled na naše Julijske in Kamniške Alpe, so se odpravili na Trdinov vrh. Pot je iz blatne postala snežna in jim pričarala pravo zimsko ozračje. Na vrhu so pomalicali in kar hitro krenili proti Miklavžu ter nato nazaj v dolino. Tudi tokrat so se jim pridružili planinci iz planinskih društev PD Polž, PD Šentjernej in PD Ribnica. Končna številka udeležencev je celo višja, saj se jim je nekaj planincev pridružilo tudi ob poti, so še zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (5)

6.1.2018 1 (1) (0)OceniŠportnik555 
Fake športno leto in žalitev naše športne legende g. Leona štuklja. Dokler bodo ti takoimenovani častilci športa v MONM zatirali ta isti šport, mladino in trud njihovih staršev,volonterjev in posameznikov, ter onemogočali športna društva, uspešne predstavnike športa, zdravega življenja in promocije mesta ter države, je to po mojem skromnem mnenju žalitev človeka , oziroma zlobno okoriščenje našega someščana, ki je ravno temu poslanstvu namenil vse svoje športno življenje. Zelo me zmoti ko nekdo pozitivne stvari obrne v svoje nepoštene in škodljive namene. Fuj! in Morbidno.!
6.1.2018 1 (1) (0)OceniŠportnik555 
Pa da ne bo pomote , čestitam in pozdravljam inicijativo Planinskega društva NM. Le s tistimi, ki se podlo kitijo s tujim perjem ne morem soglašati- s predstavniki športa MONM in najvišjim vodstvom občine.
6.1.2018OceniKr neki 
Športnik555, vi ste pomota. Pokojni župan s sprevodom je kupil eno njivo za miljon če ne celo dva v dobro ene športne panoge. Še vedno gor rasejo stročnice. Res genialno ne? Pojdite na sprehod, plavat, igrajte tarok ali gobelin in se boste malo razbremenili.
6.1.2018 1 (1) (0)OceniŠportnik555 
Kr neki , oprosti ampak nisi relevanten sogovornik. Še manj pa strokoven, da bi s teboj zapravljal čas in polemiziral. Čas bo pokazal , kot tudi že kaže, zelo očitno ...Lp
6.1.2018 1 (1) (0)OceniŠportnik555 
Šport v Novem mestu je za časa tega vodstva MONM generalno nazadoval v rezultatih in razvoju. NM občina ne stori konkretno nič za njegov razvoj, razen lastnih hvalospevov in izkoriščanja rezultatov športnikov, društev ter posameznikov volonterjev - v smislu lastne samopromocije. Hkrati pa s svojimi šikanirnimi postopki iz ozadja bistveno zavira napredno misleče in delujoče posameznike ter društva, ter jih indirektno onemogoča plansko v njihovem delovanju. Na vse to razglaša leto športa oz. Štukljevo leto? ?. Kakšen cinizem in žalitev športa ter njegovega poslanstva....sramota brez primere..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava