kultura

Ob jubileju glasbo prepletli s filmom

22.1.2018 | 11:15 | I. V.

Ko je komenski  orkester igral glasbo iz Harryja Potterja, se je dirigent Matija Tavčar  (na sliki) oblekel v čarovniško ogrinjalo, očala pa je obdržal kar  svoja. (Foto: I. Vidmar)

Ko je komenski orkester igral glasbo iz Harryja Potterja, se je dirigent Matija Tavčar (na sliki) oblekel v čarovniško ogrinjalo, očala pa je obdržal kar svoja. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Novomeška mestna godba letos praznuje 190-letnico delovanja. Za uvod v jubilejno leto so v goste povabili prijateljski pihalni orkester Komen in skupaj z njim Novomeščanom pripravili večer filmske glasbe, kakršnega so novomeški godbeniki, ki so tokrat igrali v prvem delu koncerta, pripravili že pred dvema letoma.

190-letnico delovanja bo Mestna godba Novo mesto slavnostno proslavila 1. junija s slavnostnim koncertom in naslednji dan z mednarodnim srečanjem godb v Novem mestu, že maja pa bodo v Dolenjskem muzeju pripravili priložnostno razstavo o razvoju novomeške godbe od njenih začetkov pa do danes.

‹ nazaj

Komentarji (3)

23.1.2018 3 (3) (0)OceniObiskovalec  
Novinar Vidmar... Glede na to, da je bil koncert od naše (novomeške) godbe bi bilo od vas pošteno, da bi pripeli v članek njihovo sliko in ne sliko gostov. Po sliki sodeč potem praznujejo jubilejno leto orkester Komen?? In če ste že bili na koncertu, bi lahko nasploh objavili več slik. Aj jaj jaj...
23.1.2018Oceninovomeščan 
Lepo, da se prične z več objavami glede zgodovine Novega mesta, ki je zelo bogata in pestra. Tako starejša, kot novejša. Vsekakor bolj pomembna kot pa recimo kako jantarno leto kjer se sicer vidi zelo zanimive stvari od drugod, nekaj malega tudi s teh področij, vendar bi po mojem mnenju, bilo zelo koristno, da vemo, kako je potekalo življenje v tem Novem mestu, po obdobjih od ustanovitve do druge sv. vojne. Predvsem srednji vek pa do leta 1940. Poznejše obdobje po tem letu, je dovolj obdelano in vidno.
29.1.2018 2 (2) (0)Ocenitoni 
godba naj igra koračnice po mestih in vaseh. vse ostalo je megla

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava