kronika

Zaradi snega promet ponekod ohromljen

2.2.2018 | 10:00 | R. N.

Dolenjska avtocesta ob 12. uri. Proti Ljubljani vse stoji, nasprotni pas pa je prazen. (Foto: J. A.)

Dolenjska avtocesta ob 12. uri. Proti Ljubljani vse stoji, nasprotni pas pa je prazen. (Foto: J. A.)

Zaradi snega je avtocesta zaprta proti Novemu mestu zaprta. (Foto: Dars)

Zaradi snega je avtocesta zaprta proti Novemu mestu zaprta. (Foto: Dars)

Policija opozarja, da je vožnja v zimskih razmerah še posebej zahtevna. (Foto: M. M.)

Policija opozarja, da je vožnja v zimskih razmerah še posebej zahtevna. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Zaradi nesreč je na dolenjski avtocesti med priključkoma Šmarje Sap in Višnja Gora proti Obrežju zaprt vozni pas, proti Ljubljani pa prehitevalni pas med priključkoma Trebnje vzhod in zahod.

Na cestno-železniškem prehodu v Šmihelu v Novem mestu sta zaradi nekoliko spuščajočega se, spolzkega in zasneženega cestišča približno ob 13. uri trčili dve osebni vozili, poroča STA. V eno od teh je nekoliko pozneje trčil še prihajajoči vlak. Po prvih informacijah Policijske uprave (PU) Novo mesto v nesreči ni bilo poškodovanih.

Če je ponekod zjutraj še padal dež, ta po nižinah že prehaja v sneg. Čez dan se bo sneženje okrepilo. Ponekod naj bi zapadlo tudi do 40 centimetrov snega. Po podatkih prometno-informacijskega centra se sneg ponekod že oprijema cestišč, zato lahko pričakujemo nevšečnosti v prometu, kot so zelo počasen promet, zastoje, izločanja tovornih vozil in daljši potovalni časi.

Voznikom zato svetujejo, naj se na pot ne odpravijo, če to ni nujno potrebno. Sicer pa naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in poskrbijo za ustrezno zimsko opremo.

Čez dan pričakujemo močnejše sneženje, ki bo ponehalo v soboto čez dan, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Največ snega bo zapadlo na Gorenjskem in ponekod na Notranjskem, več kot 40 cm, v večjem delu osrednje Slovenije pa več kot 25 cm. Sneg bo moker in lahko povzroča težave predvsem v prometu, sporočajo z agencije za okolje (Arso).

Tudi policija opozarja, da je vožnja v zimskih razmerah še posebej zahtevna. »Ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se nikar ne odpravite brez zimske opreme,« so zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (8)

2.2.2018 1 (3) (2)Ocenibutec&butec 
Ne morem verjet, cigani leni, to se v Austriji ne dogaja. DURS kdaj boš v EU?
2.2.2018OceniValsiko 
ufff... pa ravno danes, ko je telemach odprl mobilno poslovalnico v dol toplicah,, a kdo ve do kdaj bodo tukaj?
2.2.2018OceniValsiko 
aha.. so mi že javili.. do 10 feb.. nič, grem pa jutri;)
2.2.2018OceniDARS-ovac 
Zapade 3cm snega pa zaprejo cesto. Ma ta slovenija ....
2.2.2018 2 (2) (0)OceniDrmr 
Kaj pa gorjanci? Briga me za gorenjsko.
2.2.2018 7 (7) (0)Ocenito je to 
spet jih je presenetil sneg, čeprav govorijo cel teden, bravo dars, ne pozabite kontrolirat vinjete, stojimo ko je sneg, stojimo ko je 40 stopinj, stojimo ko je jutranja ali popoldanska konica B R A V O
2.2.2018 7 (7) (0)Ocenibojannm 
Važno da znajo za vinjete keš pobirat prekleta golazn birokratska
3.2.2018 2 (2) (0)Oceniženska 
Pri takšni kolicini snega kot je na sliki, so krivi nesposobni vozniki! Očitno so vsi opravljali izpit poleti. Vzameš zalet, daš hitro v drugo ali tretjo brzino, pa užgi v hrib! Seveda z zimskimi gumami! Če smo znali voziti po takem s fički in pejčki, bi lahko tudi danes s smoglivejšimi avomobili.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava