posavje

FOTO: Za urejene delovne razmere in pošteno plačilo

14.3.2018 | 14:00 | B. B.

FOTO: Za urejene delovne razmere in pošteno plačilo
FOTO: Za urejene delovne razmere in pošteno plačilo
Foto: B. B.

Foto: B. B.

V sklopu splošne stavke vzgoje in izobraževanja se je več kot tisoč zaposlenih v posavskih osnovnih in srednjih šolah ter vrtcih, pridružilo se jim je tudi kakih sto kolegov iz Novega mesta, opoldne zbralo na trgu pri spomeniku Matije Gubca v Krškem, kjer so izrazili svoje nezadovoljstvo s položajem pedagoških poklicev v družbi in vrednotenjem njihovega dela.

S pismom vodstva sindikata Sviz je stavkajoče nagovorila predsednica Sviz Posavje Marija Žgavc, ki je poudarila, da so se zbrali v boju zoper razvrednotenje pedagoškega poklica in da je v tem boju na tehtnici tudi kakovost javnega izobraževanja in vzgoje. Napovedala je, da bodo, če v pogajanjih z vlado ne bodo našli ustrezne rešitve, splošno stavko v vzgoje in izobraževanja nadaljevali tudi prihodnji mesec.

"Če učiteljskega poklica ne ceni država, je težko pričakovati, da ga bodo cenili državljani," je v svojem govoru poudarila učiteljica Mateja Gerjevič in ob tem izpostavila odgovorno in zahtevno nalogo sodobnih pedagoških delavcev. "Današnji otroci so drugačni kot generacije pred njimi. Spreminja jih družba, ki je včasih bolj poudarjala spoštljiv odnos in kulturen dialog." Zato je družbena podpora učiteljem toliko pomembnejša, meni Gerjevičeva: "Privoščimo drug drugemu ureditev delovnih razmer in pošteno plačilo."

‹ nazaj

Galerija (23)

protest sviz 01
protest sviz 02
protest sviz 03
protest sviz 04
protest sviz 05
protest sviz 06
protest sviz 07
protest sviz 08
protest sviz 09
protest sviz 10
protest sviz 11
protest sviz 12
protest sviz 13
protest sviz 14
protest sviz 15
protest sviz 16
protest sviz 17
protest sviz 18
protest sviz 19
protest sviz 20
protest sviz 21
protest sviz 22
protest sviz 23

Komentarji (9)

14.3.2018 1 (2) (1)OceniDelovec 
Škoda besed za te uboge učitelje. Da se pustijo zlorabljat politiku ultra levice Štruklu in njegovim interesom.
14.3.2018 2 (2) (0)OceniDelovc 
ŠTRUKEL, ENOSTAVNO BI TE MORALI ZAPRETI!!! To je kriminal, ki ga izvajate nad vsemi državljani!! Je izživljanje nad otroki, nad starši, ki zbegani iščejo varstvo, kriminal nad upokojencI, KI ZATO NIMAJO DOSTOJNIH POKOJNIN in KRIMINAL nad zaposlenimi, ki životarijo z minimalno plačo!!! KRIMINAL!!! (Pavle Rupar)
14.3.2018Oceninande 
Ni večjega hudiča od biriča!!!!!!!!!!!!!!!!
14.3.2018 1 (2) (1)OceniLojzka 
Tako hudo jim je, pa nobeden ne gre delat v Revoz ali akrapoviču kjer stalno potrebujejo nove delavce. Nekdo se tu laže
14.3.2018 1 (2) (1)OceniMakalonca 
Lojzka, ne mešaj jabolk in hrušk. Zakaj bi šel učitelj delat v Revoz ali k Akrapoviču v proizvodnjo, če pa jih potrebujemo v šolah? Kdo bo učil naše otroke? Delavci od Akrapoviča ali iz Revoza? Z vsem spoštovanjem do njih, a tako pač ne gre. Če učitelji ne bodo imeli dostojnih plač in pogojev dela, nihče več ne bo hotel delati v prosveti, a dejstvo je, da v prosveti potrebujemo najboljše kadre. Ljudje božji, to so ljudje, ki poučujejo bodoče generacije! Dober in zadovoljen učitelj lahko otrokom da krila in znanje, slab učitelj, ki je tam samo zato, da ima službo, pa lahko naredi nepopravljivo škodo.
14.3.2018 1 (1) (0)OceniMakalonca 
Samo še to, nisem učiteljica, ne delam v prosveti. Delam v gospodarstvu in sem ena tistih, ki mora delodajalcu molčati, podpisati vsakršno pogodbo, ki jo dobi, če hoče obdržati službo.
14.3.2018 3 (3) (0)OceniLojzka 
Makalonca, se bodo našli pa drugi ki bodo učili za manj denarja. Saj vidiš da gredo na šiht samo po denar, otroci so jim druga skrb, stavkajo kar sredi tedna.
14.3.2018 1 (2) (1)OceniPrepelica 
Zakaj ne stavkajo v času poletnih počitnic, kaj menite?
14.3.2018–1 (1) (2)OceniMakalonca  
Popolnoma napačna logika, da iščemo ljudi, ki bodo delali za nek denar, po možnosti čim manj. Dober kader lahko dobiš samo na primerno dobro plačano delovno mesto, ga spodubujaš in bo delal kot nor, ker bo zadovoljen. Nezadovoljni - nemotivirani zaposleni pa pravijo: Ne moreš me tako slabo plačat, kot jaz lahko slabo delam! Stavka poleti??? Lepo prosim, a so zdravniki stavkali med svojim dopustom? A otroku za kazen vzameš telefon ponoči, ko spi?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava