šport

Spet ta presneti Fortin

1.4.2018 | 20:00 | I. Vidmar

Italijan Filippo Fortin je zmago na  ciljni črti proslavil z visoko dvignjeno levo roko. (Foto: I. Vidmar)

Italijan Filippo Fortin je zmago na ciljni črti proslavil z visoko dvignjeno levo roko. (Foto: I. Vidmar)

Spet ta presneti Fortin

Novo mesto - Le prvo leto, ko je na tonalitnih kockah na novomeškem Glavnem trgu zmago slavil Marko Kump, na dirki za veliko nagrado Adrie Mobil ni dobil Italijan. Takrat je za dolenjsko puščico kot drugi na cilj prišel Italijan Filippo Fortin, ki je nato naslednje leto zmagal, lani za vodilno skupino zaostal tri minute in zmago tako prepustil rojaku Antoniu Parrinelu, letos pa znova zablestel in bil v ciljnem šprintu na Seidlovi cesti tako močan, da se je že kakšnih petdeset metrov pred ciljem lahko ozrl nazaj, da vidi, kaj počnejo tekmeci, in potem zmago na ciljni črti proslavil z visoko dvignjeno desno roko. Drugo mesto je tokrat pripadlo rojaku Nicoli Venchiaruttiju, tretje pa Čehu Jiržiju Polnickyju. Najhitrejši Slovenec in obenem najbolje uvrščeni član Adrie Mobila je bil Žiga Grošelj na sedmem mestu, njegov klubski tovariš Hrvat Radoslav Rogina pa je bil enajsti.

Od razpleta, kakršnemu smo bili priča danes, ko je na cilj prišla večja skupina kolesarjev oziroma celo glavnina, so si precej obetali tudi novomeški kolesarji, saj bi to ustrezalo njihovemu najhitrejšemu možu, Dušanu Rajoviću, ki pa mu na zahtevni trasi ni uspelo ostati v ospredju, na cilj pa je pripeljal z enajstminutno zamudo.

Veliko pozornosti je tokrat vzbudil prvi nastop povratnika v novomeško vrsto Janija Brajkoviča, ki pa se mu dirka ni izšla po željah, saj se je zapletel v skupinski padec in je odstopil, na srečo pa jo je odnesel brez resnejše poškodbe.

Zadovoljni zmagovalec četrte izvedbe dirke za veliko nagrado Adrie Mobil Filippo Fortin, član moštva Felbermayr Simplon Wels, je po zmagi povedal: »Bila je lepa dirka. Zame zelo pomembna, saj sem letos želel, da bom že na začetku sezone boljši in bom zmagoval. Tukaj sem že zmagal in lepo je ponoviti zmago. Zadnji metri dirke so bili res dobri in sem zadovoljen z njimi. V Novem mestu mi je vedno lepo. Na starem ciljnem prostoru sem bil redno na odru za zmagovalce, leta 2016 sem tukaj tudi že zmagal. Danes sem znova iskal pot do zmage in uspelo mi je.«

Ne prav manj pa je bil s svojim dosežkom zadovoljen najbolje uvrščeni kolesar domačega moštva Žiga Grošelj: »V ekipi smo imeli svojo taktiko in sicer smo želeli bolj zaspano dirko, a so tekmovalci iz Kolumbijske ekipe že takoj napadli z ostrim tempom na Brezovico in Vahto. Trije smo imeli vlogo, da dirko nadziramo in gremo v pobeg. Veliko smo stavili tudi na Dušana Rajovića, vendar je bil zadnji klanec prestrm in je ostal zadaj. Tako smo sproti prilagajali našo taktiko. Dušan mi je rekel naj izkoristim svojo priložnost in mislim, da se je zame dobro izšlo. Zagotovo je bil Fortin favorit šprinta in skušal sem se držati čim bližje njega. Nisem šprinter in zame je bilo vse skupaj kar malo kaotično, vendar je rezultat zelo soliden.«

Dirko je končalo 69 kolesarjev od 167, kolikor jih je ob pol enih štartalo izpred podjetja Adria Mobil.

‹ nazaj

Galerija (39)

VN Adrie Mobil - 01, VN_Adrie_Mobil___01
VN Adrie Mobil - 02, VN_Adrie_Mobil___02
VN Adrie Mobil - 03, VN_Adrie_Mobil___03
VN Adrie Mobil - 04, VN_Adrie_Mobil___04
VN Adrie Mobil - 05, VN_Adrie_Mobil___05
VN Adrie Mobil - 06, VN_Adrie_Mobil___06
VN Adrie Mobil - 07, VN_Adrie_Mobil___07
VN Adrie Mobil - 08, VN_Adrie_Mobil___08
VN Adrie Mobil - 09, VN_Adrie_Mobil___09
VN Adrie Mobil - 10, VN_Adrie_Mobil___10
VN Adrie Mobil - 11, VN_Adrie_Mobil___11
VN Adrie Mobil - 12, VN_Adrie_Mobil___12
VN Adrie Mobil - 13, VN_Adrie_Mobil___13
VN Adrie Mobil - 14, VN_Adrie_Mobil___14
VN Adrie Mobil - 15, VN_Adrie_Mobil___15
VN Adrie Mobil - 16, VN_Adrie_Mobil___16
VN Adrie Mobil - 17, VN_Adrie_Mobil___17
VN Adrie Mobil - 18, VN_Adrie_Mobil___18
VN Adrie Mobil - 19, VN_Adrie_Mobil___19
VN Adrie Mobil - 20, VN_Adrie_Mobil___20
VN Adrie Mobil - 21, VN_Adrie_Mobil___21
VN Adrie Mobil - 22, VN_Adrie_Mobil___22
VN Adrie Mobil - 23, VN_Adrie_Mobil___23
VN Adrie Mobil - 24, VN_Adrie_Mobil___24
VN Adrie Mobil - 25, VN_Adrie_Mobil___25
VN Adrie Mobil - 26, VN_Adrie_Mobil___26
VN Adrie Mobil - 27, VN_Adrie_Mobil___27
VN Adrie Mobil - 28, VN_Adrie_Mobil___28
VN Adrie Mobil - 29, VN_Adrie_Mobil___29
VN Adrie Mobil - 30, VN_Adrie_Mobil___30
VN Adrie Mobil - 31, VN_Adrie_Mobil___31
VN Adrie Mobil - 32, VN_Adrie_Mobil___32
VN Adrie Mobil - 33, VN_Adrie_Mobil___33
VN Adrie Mobil - 34, VN_Adrie_Mobil___34
VN Adrie Mobil - 35, VN_Adrie_Mobil___35
VN Adrie Mobil - 36, VN_Adrie_Mobil___36
VN Adrie Mobil - 37, VN_Adrie_Mobil___37
VN Adrie Mobil - 38, VN_Adrie_Mobil___38
VN Adrie Mobil - 39, VN_Adrie_Mobil___39

Komentarji (8)

1.4.2018–1 (3) (4)OceniKraJan 
Naslednjič denar kar nakažite Fortinu na Trr, bo ceneje in z manj kolobocije za celo mesto. Pa dajte napisat koliko je je MONM spufala za to brezvezno kolesarjenje
1.4.2018–2 (0) (2)Ocenibiciklist 
Pa naj še obznanijo koliko dobijo od občine posamezna Športna društva v MONM. To je itak javni podatek. Katera- koliko? Da vidimo koliko se koga samo- PROMOCIJSKO / POLITIČNO financira - razne take "projekte ".tudi tega danes ( Koliko je dobila Adrija za ta projekt od MONM?). Vse odredbe o dodelitvi sredstev podpiše Gregor Macedoni osebno - župan. Za čisto vsakogar, ki se udeleži javnih raspisov na področju Športa v MONM. On odloča o vsem- zato je glavni naslov za VSA vprašanja. ! No, da vidimo kam pes taco moli, koliko, komu in za kaj tudi v športu ? Tudi te podatke vržemo ven v kolikor jih občina ne misli objaviti.
1.4.2018–1 (2) (3)Ocenibiciklist 
Drugače pa da ne bo pomote biciklisti sami niso nič čisto krivi, čestitam vsakomur ki se trudi u športu in doseže rezultat ! ! ! Manipulatorjem in fejkerjem se pa ne čestita. Ločit zrno od plevela čeprav se ta še kako trudi vriniti vmes - ne bo nikoli isto.
10.4.2018–2 (0) (2)Ocenijbtnm 
Gospod G. Vidmar ali se vam ne zdi, da je to leva roka ? Jaz bi se izogibal podrobnostim (prva, zadnja, leva, desna....) in se tako izognil takšnim lapsusom. Napišeš ROKO in naj si vsak po svoje predstavlja katero a ne?
10.4.2018OceniUredništvo 
@jbtnm... Hvala za opozorilo, smo popravili. In tudi za namig za naprej :) Lep dan želimo, ekipa DL
10.4.2018 1 (2) (1)Ocenibiciklist 
@jbtnm Da dvignil je levo roko, če ne ločiš med levo in desno je tvoj problem in potem raje ne komentiraj. Ti sam si lapsus...
10.4.2018–2 (1) (3)Ocenibiciklist 
pardon dvignil je desno roko. Sem mal bolj pogledal.. Moj lapsus.Mi fakerji smo vedno bolj lapsuzni kolikor bolj se November približuje. Sorry panika veš, tud drugač se že pišemo za vsak slučaj, sam jbg prstni otisi nas izdajajo, to še nismo pogruntali kako bi zamučkali :)
10.4.2018–5 (0) (5)OceniKraJan 
Ta rotovški smrad se prec zavoha pa naj se še tako drgnejo in parfumirajo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava