dolenjska

Tokrat spreminjali okolje v romskem naselju Jedinščica

9.4.2018 | 14:00 | M. Ž.

Zabojnik, kjer se že celo šolsko leto odvija program Dnevnega centra, je zasijal v živih barvah. (Foto: DRPD Novo mesto)

Zabojnik, kjer se že celo šolsko leto odvija program Dnevnega centra, je zasijal v živih barvah. (Foto: DRPD Novo mesto)

Novo mesto - Vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki jo v soboto že deveto leto zapovrstjo organizirala Slovenska filantropija, se je ponovno pridružilo tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki je tokrat spreminjalo okolje v romskem naselju Jedinščica.

Dvajset prostovoljcev Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (DRPD), Gimnazije Novo mesto in Osnovne šole Grm je ob pomoči otrok iz romskega naselja pobarvalo zabojnik, kjer se že celo šolsko leto odvija program Dnevnega centra.

»Program Dnevni center za romske otroke, ki že več kot deset let poteka v romskem naselju Brezje in Šmihel, je bil namreč že večkrat izpostavljen kot primer dobre prakse, zaradi česar ga želimo nadgrajevati in širiti tudi v ostala romska naselja. Ob podpori Mestne občine Novo mesto, ESS in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti nam je v preteklem letu to tudi uspelo – 20 otrok iz romskega naselja Jedinščica ima vsak dan v popoldanskem času možnost vključiti se v aktivnosti, ki jim pomagajo premagovati težave pri vključevanju v šolo, omogočajo kvalitetno preživljanje prostega časa in oblikovanje zdravega življenjskega sloga,« so povedali v DRPD.

Ob tej priložnosti so v romskem naselju Jedinščica obeležili tudi 8. april, Svetovni dan Romov.

‹ nazaj

Galerija (7)

dan za spremembe01
dan za spremembe02
dan za spremembe03
dan za spremembe04
dan za spremembe05
dan za spremembe06
dan za spremembe07

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava