dolenjska

Podružnična šola zasijala v prenovljeni podobi

24.4.2018 | 13:45 | M. Ž., Foto: Gašper Stopar

Slavnostni prerez traku (Foto: G. Stopar)

Slavnostni prerez traku (Foto: G. Stopar)

Podružnična šola zasijala v prenovljeni podobi
Podružnična šola zasijala v prenovljeni podobi

Ambrus - V sklopu projekta celovite energetske prenove javnih stavb v občini Ivančna Gorica so nedavno odprli prenovljeno podružnično šolo v Ambrusu. Dobila je nova okna in vrata, fasado, ostrešje in nov način ogrevanja, seveda pa je tudi primerno toplotno izolirana, tako da so pogoji dela in bivanja zdaj bistveno boljši, so sporočili iz ivanjške občine.

Med obnovo, ki se je izvajala v poletnih mesecih, se je pokazala marsikatera težava, saj je bilo stanje šole slabše, kot so pričakovali. Zato so učenci z novim šolskim letom sedli v prostore sosednje šole v Zagradcu. Po besedah vodje šole Nataše Švener Škrajnar so se skupaj z učenci novega okolja v Zagradcu navadili, vendar so se vrnitve v domači kraj z novim letom zelo razveselili, saj jih je pričakala popolnoma prenovljena šola.

»Otvoritev je vsekakor garancija, da bo šola v Ambrusu obstala in več desetletij trajajoča tradicija šolstva nadaljevala. To tudi ni bojazen, da bi kdor koli razmišljal o ukinitvi katerekoli podružnične šole v občini. Podružnice so gibalo razvoja kraja. To se je dokazalo že v številnih krajih, v Ambrusu se to kaže še posebej«, je ob odprtju povedal župan Dušan Strnad. Kot je dejal, bo občina v poletnih mesecih celovito prenovila še sanitarne prostore in opravila nekatera najnujnejša dela, da bo šola s prihodnjim šolskim letom še lepša in modernejša.

Navdušenja nad popolno prenovo šole ni skrival niti ravnatelj matične Osnovne šole Stična Marjan Potokar, ki ga veseli, da občina s prenovami podružničnih šolskih stavb spodbuja razvoj krajev, so zapisali v sporočilu za javnost.

Slovesnost na tamkajšnjem športnem igrišču je spremljal bogat kulturni program, kjer so svoje znanje s petjem, plesom in igro pokazali učenci šole.

Sicer so bile v okviru Celovite energetske obnove javnih stavb v občini energetsko sanirane še podružnični šoli Muljava in Stična in del Enote vrtca Polžek v Višnji Gori.

‹ nazaj

Galerija (31)

sola ambrus01
sola ambrus02
sola ambrus03
sola ambrus04
sola ambrus05
sola ambrus06
sola ambrus07
sola ambrus08
sola ambrus09
sola ambrus10
sola ambrus11
sola ambrus12
sola ambrus13
sola ambrus14
sola ambrus15
sola ambrus16
sola ambrus17
sola ambrus18
sola ambrus19
sola ambrus20
sola ambrus21
sola ambrus22
sola ambrus23
sola ambrus24
sola ambrus25
sola ambrus26
sola ambrus27
sola ambrus28
sola ambrus29
sola ambrus30
sola ambrus31

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava