šport

Krčani ostajajo na sedmem mestu

3.5.2018 | 08:05 | M. Ž., STA

Vir: spletna stran NK Krško

Vir: spletna stran NK Krško

Kranj - Nogometaši Krškega so včeraj v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 0:2 izgubili v gosteh pri kranjskem Triglavu. S tem so Kranjčani le prišli do prve zmage v spomladanskem delu prvenstva in osvojili pomembne tri točke v boju za obstanek proti Krškemu, ki ostaja na sedmem mestu.

Gorenjci so bili v prvem polčasu nekoliko boljši tekmec, odločnejši in konkretnejši, kar se jim je prvič obrestovalo v 20. minuti, ko je Matej Poplatnik podal proti kazenskemu prostoru gostov, kamor je stekel Luka Majcen in s strelom po tleh premagal Marka Zalokarja.

Majcen je imel priložnost tudi v 42. minuti, a je s strelom iz prve iz bližine žogo poslal čez gol. Zato pa je bil natančnejši David Tijanić v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je s prostega strela s 25 metrov malce z leve strani žogo poslal ob bližnji vratnici v gol za 2:0. Gostitelji so imeli v 53. minuti priložnost že za 3:0, a je Gašper Udovič praktično neoviran zgrešil cilj.

V nadaljevanju so se Krčani sicer trudili zmanjšati zaostanek, a pravih priložnosti si niso ustvarili.

Že v sodniškem dodatku pa se je moral dvakrat izkazati Kranjčan Elvis Džafić, najprej je izvrstno obranil strel Krčanov Macaria Hing-Gloverja, zatem pa še iz neposredne bližine poskus Esterja Soklerja.

Krčani bodo v 31. krogu v soboto gostili Velenjčane.

* Športni center, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Šprah (Ptuj).

* Strelca: 1:0 Majcen (20.), 2:0 Tijanić (45.).

* Triglav: Džafić, Elsner, D. Kryeziu, Zec, Mlakar, Tijanić, E. Kryeziu, Udovič, Kuhar, Majcen (od 80. Žurga), Poplatnik (od 90.Pušnik).

* Krško: Zalokar, Šturm (od 74. Vekić), Ejup, Krajcer, Kulinitš, Volarič, Balić, Ogrinec, Mujan (od 89. Sokler), Mandić (od 46. Hing-Glover), Škrbić.

* Rumeni kartoni: Mujan, Ejupm Sokler.

* Rdeči karton: /.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava