dolenjska

Volitve ’18: Kandidati SMC za nadaljevanje povezovalne politike

10.5.2018 | 13:45 | M. M.

Iztok Štefanič, Vida Šušterčič, Mojca Špec Potočar in Urška Ban. (z leve proti desni; foto: M. M.)

Iztok Štefanič, Vida Šušterčič, Mojca Špec Potočar in Urška Ban. (z leve proti desni; foto: M. M.)

Novo mesto - Stranka modernega centra (SMC) je danes v hotelu Center predstavila štiri kandidate 6. volilne enote. V prvem oz. belokranjskem volilnem okraju bo njihov kandidat Iztok Štefanič, v drugem (del Novega mesta z okoliškimi občinami) Mojca Špec Potočar, v tretjem okraju (Novo mesto) dosedanja poslanka SMC Urška Ban in v četrtem oz. trebanjskem Vida Šušterčič.

Vsi štirje so danes na kratko orisali dosežke minulih štirih let, ko je vlado vodil dr. Miro Cerar, in poudarili, da so rezultati dobri, zato želijo nadaljevati začeto delo. Izpostavili so tretjo najvišjo gospodarsko rast v Evropi, najnižjo brezposelnost od leta 2009, uravnotežene finance (prvič po letu 2008 je državni proračun brez primanjkljaja, s čimer se znižuje javni dolg), nova delovna mesta in tuje investitorje itd. Tudi lokalno se je po njihovih besedah marsikaj premaknilo na bolje, kar gre zasluga vladni ekipi, ki je denimo na postavki za državne ceste letos namenila 200 milijonov evrov, medtem ko pred štirimi leti na tej postavki ni bilo niti evra, izboljšanje pa se po njihovih besedah pozna povsod po državi, kjer se obnavljajo ali gradijo ceste. Pričakovano so vsi kandidati poudarili pomen nadaljevanja projekta tretje razvojne osi in ostalih infrastrukturnih projektov, izpostavili so področji tako mladih (nova delovna mesta, brezplačni vrtec zadnje leto pred vstopom v šolo ipd.) kot starejših (dostojne pokojnine, varovana stanovanja…), trajnostni razvoj in skrb za okolje,… Na vprašanje, na koliko mandatov računajo v 6. volilni enoti, so odgovorili, da računajo na zmago.

Na listi SMC bodo v omenjeni volilni enoti med drugimi kandidirali še Igor Zorčič (brežiški volilni okraj), Nicole Radermacher (Krško) in Franc Pavlin (Sevnica).

‹ nazaj

Komentarji (8)

10.5.2018 4 (7) (3)Oceniorganika 
SMC je stranka, ki bo zanesljivo šla po poti Pozitivne Slovenije, le da Cerar nima alternativnega scenarija, kot Janković in se bo moral zadovoljiti z vrnitvijo na fakulteto. Kjer ne bo varnostnikov, Falcona, udobnih službenih limuzin in mladenk, ki so se mu udinjale. Kako nizko je padel naš veliki moralist in zapriseženi častilec etike, je razvidno iz dnevnic. Po katerih je bil znan že kot predavatelj, saj jih je običajno kasiral dvojno. Med mandatom se je spustil še malo nižje in si je dal za potovanja s službenim letalom v Pariz in Istanbul, kjer so naši športniki dosegli sanjske rezultate, izplačate 33 in 14 evrov ? Kljub temu, da so vse stroške krili bodisi slovenski davkoplačevalci, bodisi je šel na službeno kosilo s kolegom iz tuje države. To je naš premier ! V tolažbo mu povem, da si bo kot uslužbenec javne uprave še naprej lahko izplačeval dvojne dnevnice, saj tam kjer plačuje država očitno ni kaj prida kontrole. Morda bo celo uvedel novo obliko dežurstev. Le Falconu in razkošnemu BMW-ju se bo moral odpovedati. In tudi število privlačnih mladenk, željnih njegove družbe, se bo zagotovo zelo zmanjšalo. Zato tudi dolenjski kandidati SMC nimajo kaj prida možnosti in prav je tako. Slovenci in seveda Dolenjci vseeno nismo tako bedasti, da bi znova nasedli nekomu, ki je bil do sedaj daleč najslabši prvi minister !
10.5.2018—   (1) (1)OceniDaniela 
slaba izbira ,labša ,najslabša izbira
11.5.2018 2 (2) (0)Oceninm 
Kaj pa je sploh dobra izbira? Smejijo se eni drugim. Ni ga primernega, ki bi se ga lahko izbralo.
11.5.2018—   (1) (1)Oceniah 
In sedaj ti ki so volili SMC naj bi volili Šarca??
11.5.2018–4 (0) (4)Ocenipiko na i 
nisem volil njih...bom pa Šarca vsekakor...
11.5.2018OceniJanez 
Dnevnice, prevozni stroški, nastanitev,prehrana,.. so opredeljene za JS v zakonu in kolektivni pogodbi, pripadajo tudi funkcionarjem. To ni sporno. Vsi bi radi nekaj, ampak z to je treba, da vsi kaj naredimo, da ne bomo to majho državo, zaradi različnih pogledov pripeljali v stanje kot je bila pred 2014.
11.5.2018 1 (1) (0)Oceniopazovalec 
ijevec, kolk so ti pa plačali za šarčevo propagando. Verjetno si dobil lep kupček ojrotov, da dežuraš in smetiš po komentarjih ?!
11.5.2018Oceniabecedarij 
ni se lahko odločit...dobro bi bilo kaj osvežit...ljudje po koluarjih in kafičih v NM dosti govorijo o Šarcu kot človeku dločitev in samodiscipline...se bom še pozanimal..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava