šport

Krško ni več zadnje

28.10.2018 | 16:20 | I. V., STA

Krški vratar in kapetan Marko Zalokar je danes ostal nepremagan. (Foto: Martin Metelko/M24.si)

Krški vratar in kapetan Marko Zalokar je danes ostal nepremagan. (Foto: Martin Metelko/M24.si)

Krško - Nogometaši Krškega so danes v štirinajstem krogu Prve lige Telekom Slovenije doma z 2:0 premagali Muro in se na lestvici povzpeli na trenutno osmo mesto, s katerega pa lahko zdrsnejo na deveto, če bi v večerni tekmi Rudar premagal Aluminij.

Potem ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, je Krčanom uspelo povesti z 1:0 po avtogolu Špira Peričića v 71. minuti, na 2:0 pa je le šest minut kasneje s prostega strela povišal Marco Da Silva.

Obe ekipi sta tekmo začeli previdno, a Mura je na razmočenem igrišču vsaj poskušala s streli od daleč, toda ti so bili preslabi, da bi presenetili domačega vratarja Marka Zalokarja, ki je imel v prvem polčasu kar precej sreče.

Prvo pravo priložnost na tekmi so gledalci videli šele v 26. minuti, ko se je po kotu pred vratarjem neoviran znašel hrvaški branilec Špiro Peričić, a je z glavo žogo poslal mimo leve vratnice, s tem pa napovedal, da bo tokrat tragičen junak soboškega moštva. Že v naslednjem napadu je odlično prodrl Nino Kouter, toda streljal čez gol, najbližje zadetku pa so bili gosti v 34. minuti, ko je po kirurško natančni podaji Luke Bobičanca Luka Šušnjara s pomočjo Zalokarja zadel prečko.

Tudi v drugem delu so prvi zagrozili muraši, spet se je po podaji Bobičanca s prostega strela v ugodnem položaju znašel Peričić, tokrat mu je z obrambo z nogama veselje preprečil Zalokar.

Peričić je bil osrednja figura tudi v 70. minuti, ko je po kotu, ki ga je z lepim strelom od daleč priboril David Kovačič, gostujoča obramba reagirala nespretno, Hrvat je poskušal žogo odbiti, a je to storil nespretno, tako da je končala v mreži njegove ekipe. Krško je tako povedlo, pa čeprav si pred tem ni priigralo niti ene prave priložnosti.

A to še ni bilo vse. Kmalu zatem so gostitelji dosegli še drugi gol, Marco Da Silva je še enkrat več pokazal, da je mojster izvajanja prostih strelov, z močnim in natančnim udarcem prek živega zidu je premagal Matka Obradovića.

Gol je Prekmurce povsem zmedel, v nadaljevanju niso več storili nič pametnega, domači so bili do konca tekme nevarnejši, toda izid se ni več spremenil.

V naslednjem krogu bo Krško gostovalo pri Triglavu.

Krško : Mura 2:0 (0:0)

Strelca: 1:0 Peričić (71., avtogol), 2:0 Da Silva (77.).

Krško: Zalokar, Kulinits, Brekalo, Ejup, Srečković (od 87. Perić), Kovačič, Volarič, Da Silva, Kordić (od 46. Štefulj), Volaš, Vukušić (od 89. Mandić).

Mura: Obradović, Kous, Boškovič, Peričić, Šturm, Kozar, Lorbek, Šušnjara (od 73. Karničnik), Kouter (od 81. Maruško), Bobičanec (od 81. Maroša), Sirk.

Rumena kartona: Volaš; Kous.

Trenutna lestvica: 1. Maribor 30, 2. Olimpija 28, 3. Gorica 21, 4. Celje 19, 5. Aluminij 18, 6. Domžale 16, 7. Mura 16, 8. Krško 12, 9. Triglav 12, 10. Rudar 11.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava