kronika

Tokrat zaradi konoplje le pogojna

13.1.2019 | 11:00 | J. Ambrožič

Viktor Kosec (Foto: J. A.)

Viktor Kosec (Foto: J. A.)

Novo mesto - Čeprav se zdi, da smo vse bolj tolerantni do prepovedane konoplje, pa se zaradi nje še vedno lahko znajdete v kazenskem postopku. To se je zgodilo tudi Viktorju Koscu iz Bele krajine.

Ko so septembra 2016 na njegov dom v Kanižarico zaradi hišne preiskave prišli policisti, jim je sam izročil 83,6 grama konoplje, pozneje pa so možje postave v kopalnici za pralnim strojem odkrili še 0,20 grama te rastline.

»Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami predlagam kazen pet mesecev zapora pogojno v preizkusni dobi dveh let,« je po predstavitvi obtožbe na predobravnavnem naroku dejal višji državni tožilec Srečko Hočevar.

Kosec, ki razen socialne pomoči nima nobenih prihodkov in z ženo ter sinom živi pri hčerki, ni dolgo razmišljal, ali bo krivdo priznal ali ne, po tistem, ko mu je sodnica Melita Perko še enkrat pojasnila, kar je že prej povedal tožilec, je jedrnato rekel: »Bom vzel to, priznam.«

Sodnica je izrekla kazen, kakršno je predlagal tožilec, in Kosca oprostila stroškov kazenskega postopka, saj nima ne premoženja ne prihodkov. Seveda mu konoplje, ki so jo našli pri njem, ne bodo vrnili.

Članek je bil objavljen v Dolenjskem listu 3. januarja 2019.

‹ nazaj

Komentarji (2)

13.1.2019 1 (1) (0)Ocenidamjan 
Bravo. Največji problem v državi so rešili a ne?
13.1.2019 1 (2) (1)Ocenidelec 
To je zelo hud prekršek, s to konopljo bi lahko rešil zdravstvene težave in bi manj denarja zapravil za farmacevtske produkte. Vse, ki se izogibajo plačevanju uradno priznani farmaciji, je potrebno linčati.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava